Política

Iglesias afirma que l’únic govern que defensarà la plurinacionalitat serà el de Podem

Pablo Iglesias ha defensat aquest dissabte en un acte electoral a Bilbao que l’únic govern “d’esquerres” i que defensi la plurinacionalitat és un executiu que tingui Podem com a soci.

El líder de la formació morada s’ha adreçat directament als socialistes bascos que no vulguin que qui acabi governant siguin Ciutadans i Albert Rivera, i ha reiterat que els poders fàctics aposten per una coalició de PSOE i Cs.

També ha afirmat que “Espanya és plurinacional” i que el seu partit defensa aquesta realitat. I per això ha assegurat que un govern de Podem també la defensarà, i no “anirà a Madrid a mercadejar”, en al·lusió, sense citar-lo, al Partit Nacionalista Basc.

Amb la referència als socialistes bascos, Iglesias ha contestat el candidat del PSOE, Pedro Sánchez, que aquest matí ha apel·lat al vot útil per a la seva formació. Sánchez ha alertat que els que volen una Espanya que “miri al futur” han de donar suport al PSOE sense “intermediaris”, en referència implícita a Podem- perquè votar “altres formacions” tan sols afavoreix la dreta.

Iglesias també ha indicat que les eleccions del 28 d’abril “estan obertes” i ha assegurat que la clau de volta d’aquests comicis la té “gent anònima que té l’instrument del vot”.

El líder de Podem ha convidat a aprofitar aquesta “oportunitat d’or” per demostrar que “Espanya no té perquè ser un país dominat pels fatxes”.

Com ja ha fet al matí, en un acte a Castella i Lleó, Iglesias també ha demanat als descreguts de la política “una oportunitat” per poder arribar a governa i a demostrar “que algunes coses sí poden canviar”.

En aquest sentit també ha tornat a preguntar a aquestes persones que ja no confien en els polítics: “Si la política no serveix per a res, perquè les grans empreses es compren els ministres per als seus consells d’administració? Per què ens han enviat a nosaltres les clavegueres de l’Estat?”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

El PSOE ajorna a dimarts la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona