Política

Esprint cap a les municipals

Els candidats de Barcelona premen l’accelerador amb multitud d’iniciatives

Maragall i Collboni no se’n refien tot i que els resultats de diumenge els donin impuls

Ni 48 hores per pair els resultats de les eleccions generals s’han donat els candidats a les municipals del 26 de maig, la segona volta, com molts d’ells les defineixen. Tant és així que la majoria dels partits van omplir la jornada d’ahir de reunions amb entitats, com fan en els darrers mesos, o d’actes oberts per visualitzar que el focus ha variat i ara cal retornar al debat de model de ciutat. El repte és gegantí vist que no és clar quina opció tria el guanyador de les eleccions generals a l’Estat, Pedro Sánchez, per ser investit, i que la realitat és la que és: presos polítics i exiliats continuen marcant l’actualitat.

La més matinera a l’hora de trencar el foc va ser l’alcaldessa i candidata a la reelecció, Ada Colau, que va participar en un debat organitzat pel Barcelona Global i La Vanguardia. Colau, en una clau encara molt post-28-A, va reclamar a Sánchez formar, “pel bé de tothom”, un govern progressista estable “amb una majoria el més àmplia possible”. La candidata de BComú va negar que els resultats de les espanyoles, en les quals ERC va guanyar a Barcelona, es puguin “traslladar” a les municipals, ja que “hi va haver un vot útil al PSOE a l’Estat i a ERC a Catalunya”. Sobre els possibles pactes després de les eleccions del 26-M, va insistir que aposta per acords entre les forces progressistes de la ciutat.

El candidat d’ERC, Ernest Maragall, que va atendre la premsa al costat de les obres de l’estació de Sagrera, també és del parer que no es poden traslladar els resultats. Això sí, per a ell “els resultats deixen clar que aquesta batalla és entre els del no projecte, BComú, i el projecte engrescador, el de la llibertat, el nostre”. Maragall no va descartar “ningú” de cara a la cursa però va ironitzar respecte als resultats del PSC a la ciutat: “Tothom és lliure de crear-se les seves pròpies expectatives.”

Collboni, justament, va tancar el dia amb un míting a Nou Barris, al costat de Miquel Iceta. En un acte que, segons fonts socialistes, justament, venia a indicar que després dels grans resultats de diumenge, ara toca “l’assalt a l’alcaldia”, el candidat socialista va subratllar que els comicis del 26-M són una tria entre dues opcions: “O més procés independentista o més Barcelona. O torna el conflicte i el lío amb els independentistes o torna Barcelona amb els socialistes.” Durant la seva intervenció, Collboni va assenyalar el PSC com “l’única opció dels progressistes no independentistes” i va denunciar que la gent “està farta de procés i que no es parli dels seus problemes”.

Elsa Artadi va participar en el dinar del Tribuna Barcelona, i Junts per Catalunya es va fer, a la tarda, la foto oficial. Allà, Artadi va assegurar que “la llista de Junts per Catalunya a Barcelona serà la llista que farà el canvi, un canvi que ja és urgent, a Barcelona”. Ella mateixa, Neus Munté i Ferran Mascarell es reuniran avui amb el candidat Joaquim Forn a la presó de Soto del Real.

La CUP va denunciar que la Junta Electoral no ha acceptat que Shazra Javed pogués ser la número 14 de la seva llista en no tenir la nacionalitat espanyola tot i ser veïna del Raval.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VILABLAREIX

El ple municipal aprova una nova ordenança de civisme

VILABLAREIX
guerra europa

Rússia llança una ofensiva sobre la regió de Khàrkiv que obliga a evacuar diverses localitats

barcelona
tribunals

Petició de nul·litat d’actuacions en el cas dels CDR acusats de terrorisme

barcelona
política

Vergés fa una darrera crida “a mobilitzar el vot al president Puigdemont”

amer
Política

Puigdemont critica que es pugui investigar els mossos que el protegeixen a Argelers

barcelona

El cap de llista del Partit Verd europeu dona suport a Eloi Badia

GIRONA
guerra a gaza

L’exèrcit d’Israel encercla amb tancs l’est de Rafah

barcelona
Política

Enric Auquer, Ana Polo, Alguer Miquel, Ginestà i 150 més suports a la CUP

barcelona
Unió Europea

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les