Política

Un membre del secretariat de l’ANC diu que el passadís de voluntaris el 20-S va estar “net de manifestants en tot moment”

Defensa que van aconseguir que la gent baixés dels cotxes a la tarda i que només tenien “adhesius i algun bony” i una esquerda al vidre

Un membre del secretariat de la comissió de mobilitat de l’ANC, Pere Miralles, ha defensat la funció del passadís de voluntaris que van fer el 20-S a Economia i ha dit que en tot moment era “circulable” i que estava “net de manifestants” per permetre que tant la policia com les persones que estaven a la conselleria poguessin entrar i sortir. Ha detallat que li va ordenar el mateix Jordi Sànchez que despleguessin aquest cordó, que tenia metre i mig d’amplada i que estava format íntegrament per voluntaris uniformats amb armilles. A preguntes de la lletrada de Sànchez, Ana Bernaola, ha dit que a la tarda van ampliar el cordó per protegir els vehicles i que van aconseguir que baixessin els periodistes i persones de dalt. Llavors, van veure que hi havia “adhesius i cartells” i “alguns bonys” i un vidre amb una esquerda que van protegir amb una lona. El cordó dels vehicles es va desfer quan Sànchez el va informar passada la mitjanit que la custòdia dels cotxes “quedava en mans de la policia”.

Miralles ha defensat que és una “constància” en l’actuació de l’ANC coordinar-se tant amb la policia com amb altres serveis d’emergències quan hi ha grans manifestacions sempre que cal planificar “gestió i planificació de la seguretat”. En aquest sentit, ha remarcat el “gran respecte i estima” que es tenen als voluntaris perquè eren “garants” que les manifestacions fossin “ordenades, pacífiques i cíviques”. “S’havien guanyat una autoritat moral que li reconeixien els manifestants”, ha dit.

En aquesta línia, ha dit que el 20-S –tot i que no van poder planificar la manifestació– fins a 300 voluntaris es van implicar per fer el cordó quan Jordi Sànchez els ho va demanar. Segons ha dit, el cordó havia de tenir com a finalitat permetre la mobilitat per entrar i sortir a Economia i també perquè els Mossos poguessin fer una “línia policial” per entrar detinguts. Segons ha dit, aquest encàrrec li va fer Sànchez per petició dels Mossos.

Segons ha dit Miralles, en tot moment el passadís va estar “lliure de manifestants” i s’hi podia circular i només ha dit que hi va haver “algun moment de tensió” quan es va començar a desplegar la Brimo a la nit quan el passadís de voluntaris encara no s’havia acabat de desplegar fins a les portes del teatre Coliseum. En aquests moments, només s’ha referit a un únic incident quan va veure “un incívic” que va llençar una ampolla d’aigua oberta que va passar pel seu costat i el va mullar. Però ha dit que no va veure cap altre incident ni danys. Segons ha dit, l’actitud de la gent era “pacífica, reivindicativa i fins i tot un punt festiva amb càntics”.

També ha explicat que a la tarda l’expresident d’ANC els va demanar que allarguessin el cordó per protegir els cotxes. Ha dit que no sense problemes van aconseguir, finalment, deixar lliure la vorera de davant la conselleria i van poder vorejar els vehicles on, segons ha dit, va veure-hi periodistes durant el matí.

Ha explicat que va apreciar com a danys “adhesius i cartells”, algun bony i “un vidre amb una esquerda”. I ha afegit que van posar una lona per “protegir el vidre del vehicle”. Els voluntaris es van mantenir al voltant dels vehicles fins a la mitjanit, quan Sànchez els va dir que es podien “dissoldre”, els va agrair la tasca i li van dir que la custòdia dels vehicles ja quedava “en mans de la policia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona

L’abstenció torna als nivells anteriors al procés

Barcelona

El PSC obté els millors resultats dels darrers 12 anys a la demarcació

girona

ERC perd bous i esquelles i queda en tercera posició

GIRONA

Junts aguanta i el PSC supera ERC a Lleida

LLEIDA

La participació a la demarcació creix poc i se situa en un 57%

girona

Victòria històrica dels socialistes a Tarragona

TARRAGONA

Victòria històrica del PSC, que es prepara per governar

barcelona