Política

Cal 2,1 milions més a la caixa de solidaritat

L’Associació de Foment de la Caixa de Solidaritat va fer ahir una crida ciutadana per mirar de recaptar els 2,1 milions d’euros que falten per pagar la fiança imposada pel jutjat d’instrucció número de 13 de Barcelona, que té encausats una trentena d’alts càrrecs per l’1-O. La fiança que demanen a 17 d’aquestes persones ascendeix a 5,8 milions d’euros i ja hi ha 3,7 milions recaptats.

El vicepresident de l’associació i expresident del Parlament, Ernest Benach, es va mostrar confiat que podran recaptar la resta abans que expiri el termini, fixat per demà, divendres, o que amb la quantitat ja lliurada els advocats tindran marge per negociar quan ingressen la resta de la fiança. El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, va explicar ahir en el mateix acte que, en el cas que no es pugui abonar tota la fiança, el jutjat número 13 pot procedir a l’embargament de béns personals dels encausats, unes persones que “no estan en la primera línia política”. La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, va remarcar que “l’autodeterminació no és un delicte” i que el procés obert al jutjat d’instrucció 13 de Barcelona demostra que és una “causa general de vulneració de drets”.

Des del 9 d’abril, l’associació de la caixa de solidaritat ha pagat 2,5 milions pels encausats del jutjat d’instrucció 13; i, 6,2 milions en fiances, 120.000 en multes i 40.000 per diferents activistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Parlon: “El PSC no donarà suport a una investidura de Puigdemont”

barcelona
política

Aragonès deixa la primera línia política

barcelona
política

Puigdemont també presentarà candidatura a la presidència

Argelers de la Marenda

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona

L’abstenció torna als nivells anteriors al procés

Barcelona

El PSC obté els millors resultats dels darrers 12 anys a la demarcació

girona

ERC perd bous i esquelles i queda en tercera posició

GIRONA

Junts aguanta i el PSC supera ERC a Lleida

LLEIDA