Política

Marchena rectifica i permet Ana Bernaola fer una pregunta que abans li havia prohibit

L’enfrontament del magistrat amb l’advocada no ha estat tan intensa com la que va mantenir amb l’advocada de Jordi Cuixart, Marina Roig

La sessió d’avui del judici ha tornat a tenir Marchena com a protagonista. Si fa uns dies es va enfrontar amb Marina Roig, l’advocada de Jordi Cuixart, mentre aquesta interrogava l’exsecretari general de CCOO, Javier Pacheco, avui qui ha protestat després que el magistrat li prohibís fer una pregunta a un dels testimonis ha estat Ana Bernaola, de l’equip de defensa de Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull.

A diferència de l’enfrontament amb Marina Roig, a qui es podria considerar que el magistrat va arribar a faltar al respecte –li va dir que tenia un problema si no sabia com podia defensar el seu client sense poder fer preguntes sobre un document que sembla clau per a la fiscalia, però que el magistrat opinava que no guardaven relació amb els fets que s’estan jutjant–, avui Marchena ha tallat l’interrogatori a Bernaola, i aquest ha continuat. La sorpresa ha saltat quan, després que acabés la roda d’interrogatoris, el magistrat li ha ofert la possibilitat que fes en aquest moment la pregunta que uns minuts abans li havia negat. Potser mentre les diferents parts continuaven amb l’interrogatori, algun dels magistrats del tribunal li ha fet veure que s’havia equivocat prohibint la pregunta, o bé el mateix magistrat ha pensat que la decisió era una vulneració dels drets de defensa i per això ha decidit rectificar.

La pregunta en qüestió tenia a veure amb els fets que van tenir lloc a Calella. L’advocada ha intentat fer veure el magistrat que la prohibició no tenia sentit perquè quan els testimonis cridats al tribunal van ser els agents que havien estat allotjats, va permetre sense cap restricció que la fiscalia i l’advocacia de l’Estat poguessin fer les preguntes que van considerar més oportunes. Calella va ser una de les poblacions on van estar allotjats alguns dels agents desplaçats per l’Estat amb motiu del judici. El testimoni ha relatat que alguns dels agents van sortir de l’establiment hoteler sense l’uniforme reglamentari i van agredir alguns veïns que estaven concentrats fent una protesta per la seva presència a la ciutat. El testimoni ha contradit la declaració que van fer al seu dia els agents cridats com a testimonis de les acusacions i ha relatat com van ser aquests els que van provocar els concentrats –deixant a banda l’episodi de les agressions amb porres extensibles– i que els van fer amenaces amb les armes reglamentàries des dels balcons. També ha relatat que alguns agents els van pixar a sobre aprofitant que estaven en una localització més elevada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PP recupera l’escó que va perdre el 2017

girona
Política

Illa: “Avui obrim una nova etapa”

barcelona
política

Puigdemont insta ERC a refer el diàleg i l’estratègia comuna independentista

barcelona
Política

Aragonès assumeix “uns molts mals resultats”

barcelona

Junts s’imposa a Girona i el PSC recupera la segona posició

Girona
Rússia

Putin canvia el ministre de Defensa i nomena un civil

Barcelona
Kuwait

El primer ministre forma un nou govern enmig d’una crisi política

Barcelona
Política

El PSC guanya, mentre el vot independentista recula

barcelona

Junts+ guanyaria a Girona, segons el sondeig de TV3

GIRONA