Política

Òmnium denuncia la “parcialitat” de Marchena

L’entitat considera que l’actitud del magistrat del Suprem i el posicionament del TC “demostren la baixa qualitat democràtica de l’Estat espanyol”

Cuixart assegura que no cediran al “xantatge judicial” i no renunciaran al dret d’autodeterminació

Òmnium Cultural ha denunciat aquest dimarts la “parcialitat” del jutge del Tribunal Suprem (TS) Manuel Marchena, que presideix el tribunal que jutja els presos independentistes. L’entitat també ha lamentat que el Tribunal Constitucional (TC) la “criminalitza” per “justificar” la presó preventiva del seu president, Jordi Cuixart, al qual el Suprem ha denegat una nova petició de llibertat condicional.

En un comunicat, Òmnium expressa el seu rebuig a l’actuació de Marchena durant els interrogatoris proposats per la defensa de Cuixart.

L’entitat considera que el magistrat “vulnera el dret de defensa” quan interromp de forma constant les declaracions i censura preguntes i respostes amb un “criteri restrictiu” comparat amb testimonis de l’acusació.

Òmnium alerta que el procés contra el seu president és “un atac a la societat civil” i el seu judici implica la “redefinició dels límits del drets fonamentals”.

Cuixart ha assegurat des del Suprem que no cauran “en el xantatge judicial” i ha volgut deixar clar que “cap de les amenaces ni intimidacions ens faran renunciar al nostre dret d’autodetermninació”. “No em vull fugar. Que a ningú li quedi cap dubte que un dels principis de la desobediència civil és assumir els actes i les seves conseqüències. I ho continuarem fent malgrat el que digui el Tribunal Constitucional” , ha afegit Cuixart.

De la seva banda, el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, considera que “el posicionament del TC i la parcialitat de Marchena a la sala demostren baixa qualitat democràtica de l’Estat”. Mauri ha criticat que “una institució com és el TC es posi al servei de la macrocausa contra el sobiranisme i els drets fonamentals i criminalitzi una entitat com Òmnium Cultural amb més 165.000 socis per justificar un abús”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

ERC avisa Illa que és imprescindible un finançament singular si vol el seu suport

barcelona
política

Borràs denuncia una agressió en un míting a les Terres de l’Ebre

barcelona
política

L’Audiència descarta interès ideològic del jutge en el cas Volhov

barcelona
EUROPA

Primers actes en la vigília del 80è aniversari del Desembarcament de Normandia

BARCELONA
llengua

El TSJC imposa una assignatura més en castellà a una escola del Barcelonès

barcelona
política

Junts denuncia que s'intenta “contrarestar el resultat de les urnes”

barcelona
polític

El TC anul·la el vot telemàtic de Puig a les portes de la constitució del Parlament

barcelona
Índia

Modi presenta la dimissió com a pas previ per formar el seu tercer govern

Barcelona
política

La llei d ’amnistia es publicarà amb imminència al butlletí del Congrés i deixarà el BOE sense excusa

madrid