Política

Sánchez reitera el seu “compromís” amb un nou sistema de finançament

El líder del PSOE referma en un acte a Alacant el seu compromís de tirar endavant inversions públiques com el Corredor Mediterrani

Demana “un vot de coherència” el 26-M i adverteix que el PSOE és “l’única força” que pot frenar la dreta

El líder del PSOE i president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha expressat aquest dissabte el seu “compromís” de posar en marxa un nou sistema de finançament durant la pròxima legislatura.

En un míting a Alacant, Sánchez ha assegurat que els pressupostos generals de l’Estat que el Congrés va rebutjar amb els vots de la dreta i els independentistes incorporaven un volum “important” d’inversió pública en obres com el Corredor del Mediterrani. Ha assegurat que aquest “compromís” és “ferm” i es farà realitat mitjançant inversions i l’acord del nou sistema de finançament autonòmic.

A un acte on ha participat també el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, Sánchez ha fet bandera de la lluita contra la corrupció i ha acusat la dreta de pretendre sumar per “restar drets i llibertats als ciutadans allà on governin”. Segons ell, els del PP, Cs i Vox són projectes de “supervivència personal” en un “partida de parxís on els taronges es mengen els blaus i els blaus els verds”. “Nosaltres estem parlant del futur de la sanitat púbica, mentre que el projecte de Rivera és Rivera, el de Casado Casado i el d’Abascal Abascal”.

Per això, ha demanat als ciutadans que tornin a votar “futur i progrés” en les pròximes eleccions i els ha alertat que “no es confiïn” perquè el sistema proporcional “pot facilitar la suma de les dretes als ajuntaments”. Es tracta, ha dit de “garantir que el que no va passar el 28-M no passi ara”, perquè “un sol vot ho pot decantar tot” i cal “no deixar la feina a mitges”.

Reconquerir Múrcia

El líder socialista ha insistit en la mateixa idea en un altre acte electoral a Calasparra (Múrcia), on ha apel·lat a un “vot de coherència” amb el 28-A, perquè “si aleshores vam votar futur no podem votar passat” i cal votar també “avenç, futur i una societat inclusiva i no exclusiva com proposa la dreta”. Ha insistit que el PSOE va representar i representa ara la “lluita per la justícia social” i ha demanat “no deixar la feina a mitges”.

Ha advertit els votants d’esquerres que es plantegen votar altres forces, en referència a Podem, que cal “no especular” perquè el PSOE és “l’única força” que pot frenar la dreta.

Segons ell, malgrat el resultat del 28-A, la dreta “segueix pensant el mateix” que deia abans de les eleccions, i per aquest motiu s’ha mostrat convençut que el PSOE aconseguirà vots de “gent conservadora, de dretes” que quan veu PP, Cs i Vox “diu: no hi ha dret a aquestes tres dretes”.

En aquest sentit, ha afirmat que el 28-A quan es van obrir les urnes “Espanya va respirar alleugerida”. El socialista ha ironitzat amb la situació de les tres dretes: “una viatja al centre... de la terra”, una altre que “no sap si puja o baixa... del cavall”, però “el projecte del PSOE és Espanya”.

El president espanyol busca fer realitat el que ja augura el CIS per a Múrcia, una victòria socialista 28 anys després a un dels feus del PP. Els socialistes ja van ser el partit més votat en aquest territori el 28-A, però les dretes sumades van superar la de les esquerres, com ho farien de nou –segons el baròmetre preelectoral- en aquesta ocasió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell