Política

DAVID MASCORT

ALCALDE DE VILABLAREIX (ERC)

“Ara es pot fer vida completa”

Amb el 65% del suport, és la cinquena majoria absoluta per a ERC

A mig mandat farà un porta a porta amb els veïns

La xarxa de carrils bici de l’àrea urbana
Vilablareix ha fet una aposta pels carris bici però no connecta amb Girona. “Ho podries preguntar a Marta Madrenas”, respon . El municipi s’enllaçarà a través del Consorci de Vies Verdes amb Salt i Fornells de la Selva. Reivindica des de fa vint anys que Girona exerceixi de capital de l’àrea urbana per treballar plegats.

L’alcalde David Mascort (ERC) enllaça la cinquena majoria absoluta seguida per als republicans, que van aconseguir pel primer cop l’alcaldia el 1999 i la primera majoria absoluta el 2003.

Veient els resultats a les municipals, la lectura que es fa és que els veïns de Vilablareix estan contents del projecte republicà?
Demostra que més enllà de les persones, els veïns confien en el projecte que ERC va endegar i continua avui amb un grup nombrós i divers de persones de les que van començar el 1999. El projecte és el que triomfa
Faci un podi de les tres iniciatives que han canviat Vilablareix al llarg d’aquests vint anys.
El primer és que és un poble viu, hi ha molt de teixit associatiu, fonamental perquè hi hagi vida. Al 1999 hi havia els que feien teatre i el pessebre; ara n’hi ha més de vint. La segona gran diferència és que és un municipi on pots fer de tot i genera oportunitats de vida, tant en la vida social com en la laboral, també en temes d’habitatge. Et pots plantejar fer vida completa al poble. I la tercera són els equipaments que tenim i no teníem. Hem fet un esforç molt gran per tenir els equipaments que poden fer fàcils els dos primers: si no tens pavelló no pots fer esport, si no tens Can Gruart no pots fer xerrades, cursos... Hi ha una quarta aposta per la sostenibilitat amb la mobilitat, els residus, les energies renovables...des del punt de vista del medi ambient, però també amb les persones.
L’aposta per la mobilitat sostenible s’ha concentrat al centre?
Abans en aquesta part antiga i històrica els cotxes eren els amos dels carrers. Hem fet una aposta perquè es pugui anar en bicicleta i a peu tranquil·lament amb voreres més amples, carrers de sentit únic, carrils bici, hem organitzat els aparcaments....Hi ha mes seguretat i tranquil·litat.
Va ser un dels motius de debat de la campanya electoral.
Sí, perquè trencar els hàbits de la gent sempre costa. I no és fàcil. Ara també poden aparcar sota casa, però s’ha de fer més volta i això ha generat certa controvèrsia. Per saber les inquietuds dels veïns farem un porta a porta a mig mandat.
Com valora la irrupció dels independents Units per Vilablareix (14,68%), que s’han col·locat com a segona força amb un regidor?
Estem molt contents que hi hagi molta gent que tingui moltes ganes de fer moltes coses pel poble. Cadascú fa la seva proposta de model de municipi i la gent decideix. Tindran la seva veu al ple. Com sempre hem fet treballarem per consensuar els grans projectes del municipi, aprovats per unanimitat. És la nostra manera de fer.
Els quatre anys vinents en què es treballarà?
La Generalitat començarà a construir aquesta tardor l’institut, també està construint la rotonda de Santa Coloma i d’aquí a un any i poc estarà feta. En aquest sentit, tenim moltes ganes de transformar la carretera de Santa Coloma. Quan s’hagi enllestit la rotonda, en demanarem la cessió per fer un vial més estret, calçades a un sol nivell, amples, carrils bici ...que la carretera deixi de ser un espai que divideixi el poble per la meitat. Per altra banda, aquesta legislatura hem de construir l’escola; s’ha arribat a un compromís amb el departament perquè l’Ajuntament financiï el projecte executiu i una part de l’obra. I construir la sala polivalent, que és molt necessària. També el projecte Fem xarxa que consisteix en divulgar les entitats i conèixer el municipi; que els nouvinguts coneguin la història i les arrels, des de la Torratxa, Sant Roc o el Pont del Molí. La gent se sent el poble si es fa particeps del que passa.
Propostes d’habitatge social?
Entre el 2007 i el 2012 hem fet 120 habitatges de protecció oficial. Hem aconseguit que un centenar de joves del poble s’hagin pogut quedar a viure al municipi. Abans de vacances farem una enquesta entre el jovent per saber si volen pis. I si en volen promourem més habitatge de protecció oficial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona