Política

L’alcalde nega l’organització de l’1-O a Agramunt

L’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé, va declarar ahir al TSJC acusat de desobediència per, presumptament, haver participat en l’organització de l’1-O. La querella, presentada per la fiscalia, remarca que l’alcalde hauria expressat “manifestacions relatives a la necessitat d’acudir a votar l’1-O, en defensa d’un dret universal com és el dret a vot”. En la denúncia, la fiscalia ressalta que es va advertir els funcionaris públics i els alcaldes de la seva obligació d’impedir o paralitzar qualsevol iniciativa relacionada amb el referèndum, i sosté que Solé “hauria tingut una participació activa en la promoció, organització i celebració del referèndum a Agramunt”.

La querella se sustenta en un article publicat en una revista local, en què es relatava la intervenció de Solé en un acte públic previ a la celebració del referèndum i en un article firmat com a “Joan”. En aquest, es descrivia de manera detallada la celebració del referèndum al municipi i com l’alcalde hauria decidit “parar la votació” quan van percebre “l’arribada de vehicles policials”, un fet que hauria portat a amagar el material de l’1-O en un habitatge particular.

Segons fonts del partit, l’alcalde i portaveu adjunt d’ERC al Parlament va negar davant del TSJC haver promogut activament el referèndum. Solé va defensar la seva intervenció en l’acte com a representant d’un partit que va expressar les seves opinions polítiques, i no com a alcalde del municipi. En la mateixa línia, també hauria exposat al tribunal que defensar una opinió no significa “promoure” el referèndum, i que haver desistit d’expressar les seves idees en públic hauria estat “renunciar a la seva manera de pensar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Mor Josep Manel Ferré, exregidor de CiU a l’Ajuntament d’Amposta

política

Puigdemont i Aragonès polemitzen sobre els pactes

barcelona
política

Dolors Montserrat repetirà com a cap de llista del PP a les europees

barcelona
estats units

Les protestes universitàries contra la guerra a Gaza sumen 2.000 detinguts

barcelona
àfrica

Tropes russes entren en una base que acull soldats nord-americans a Níger

barcelona
política

Illa remarca ara que descarta un acord amb Junts

barcelona
estat espanyol

L’ONU demana mesures contra les lleis revisionistes de PP i Vox

barcelona
regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona