Política

Jové es nega a fer una pericial cal·ligràfica

Afirma al TSJC que no reconeix l’‘Enfocats’ i la Moleskine comissats a casa seva

L’exsecretari general de Vicepresidència i actual diputat d’ERC, Josep Maria Jové, va anar ahir al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TJSC) com a investigat per malversació de l’1-O i només va informar que impugnarà tota la investigació i els escorcolls.

El número dos d’Oriol Junqueras va ser un dels càrrecs detinguts el 20 de setembre del 2017, i a casa seva, amb la seva presència i el seu advocat, els agents de la Guàrdia Civil van comissar un power point apòcrif i titulat Enfocats, considerat un full de ruta cap a la independència de Catalunya, tot i els errors en les dates, i una llibreta Moleskine del 2016, on s’escriuen les dificultats del govern de Mas per aprovar pressupostos amb la CUP i com el president Puigdemont va proposar el referèndum d’autodeterminació per superar la moció de confiança el setembre del 2016.

Al TSJC, Jové només va contestar a un parell preguntes de la seva advocada, Cristina Rodríguez Orriols, en les quals va assegurar que els dos documents no són seus, tot i que es va negar a la proposta de la magistrada Maria Eugènia Alegret de si acceptaria fer-se una prova cal·ligràfica i de veu. La defensa sosté que la negativa del diputat d’Esquerra és perquè va anunciar ahir que impugnarà la investigació del jutjat d’instrucció 13 i els escorcolls que van fer a casa seva i a la seu d’Economia. El cas de Jové va passar al TSJC, quan el 21-D va obtenir l’acta de diputat. El silenci de Jové beneficia els processats del Tribunal Suprem, on la fiscalia ha presentat els dos documents de Jové com a cabdals però no ha mostrat cap prova d’autenticitat.

“Continua la repressió”, sosté Aragonès

El vicepresident del govern, Pere Aragonès (ERC), i la regidora electa de JxCat a Barcelona Elsa Artadi van denunciar ahir que continua la “repressió” i van avisar que “la democràcia no es pot condemnar”, segons l’agència Efe. Els dos dirigents van fer aquestes declaracions a les portes del TSJC, on van anar a acompanyar el diputat d’ERC i exsecretari de la Vicepresidència, Josep Maria Jové, que va comparèixer com a investigat per l’1-O. També van anar-hi diputats d’ERC, la CUP i JxCat. El president del Parlament, Roger Torrent, va assegurar que “no es pot condemnar la voluntat d’un poble d’aconseguir la llibertat de manera democràtica i pacífica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia