Política

Torra als comuns: “Vostès què volen, drets o cadires?”

El president demana a Colau que renunciï a pactar amb la casta i l’‘establishment’, i ERC l’acusa de voler-ho fer “amb el diable”

La pretensió d’Ada Colau d’acceptar ser investida alcaldessa de Barcelona amb els vots “regalats” de Manuel Valls amenaça de dinamitar la relació entre l’independentisme i els comuns al Parlament. El president de la Generalitat, Quim Torra, va elevar el to ahir contra els comuns a menys de 48 hores perquè es consumi la votació i els va instar a renunciar a pactar amb la casta i l’establishment que tant deploraven quan van arribar al poder. “Ha arribat el temps que vostès decideixin. Han de dir-nos on són, on se situen, perquè ens hem perdut. Vostès què volen: drets o cadires?”, els va inquirir. “Saben què significa el suport del senyor Valls? Saben què significarà? És el vot de l’establishment, del pont aeri, de la casta”, va reblar. Aquesta era la rèplica de Torra a la cap de files dels comuns, Jéssica Albiach, que va reclamar la destitució de la portaveu del govern, Meritxell Budó, per haver demanat una “resposta de país” en una entrevista a El Punt Avui si Colau és investida gràcies als vots de Valls, el PSC i Ciutadans.

També ERC va carregar contra l’alcaldessa en funcions, a qui va acusar de voler “pactar amb el diable”. El president del grup republicà, Sergi Sabrià, va lamentar que prefereixi “la dreta més rància”. “Avui les cadires pesen més que la repressió. La cadira ha estat més important que la venjança i el judici. L’acord amb Valls els perseguirà”, va advertir. “Les lliçons ara ja s’han acabat”, va resoldre.

Comença el desbloqueig per renovar càrrecs exhaurits

El ple del Parlament va aprovar ahir la renovació de diversos òrgans que depenen del legislatiu amb mandats exhaurits o vacants des de fa temps. Les primeres designacions arriben després que el president, Roger Torrent, es reunís recentment amb els grups i els instés a renovar-los, seguint criteris de paritat. S’han escollit 14 dones i 10 homes. En concret, es tracta de nous membres a la comissió de control de les Consultes Populars no Referendàries, el comitè sobre el Canvi Climàtic, el consell assessor de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries i la junta de govern del Memorial Democràtic. D’aquesta manera, comença el desbloqueig de la vintena d’organismes que havien de renovar totalment o parcial els seus membres. Entre els ossos més durs de rosegar, però, hi ha els recanvis a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, el Síndic de Greuges o la Sindicatura de Comptes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Hazte Oír presenta una altra querella contra Begoña Gómez

Barcelona
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona
política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona