Política

Una protesta antimonàrquica rep a Felip VI a Palma

Un grup de manifestants s’ha reunit al Palau de l’Almudaina per a criticar els privilegis de la monarquia i el paper de Felipe VI a Catalunya

Una manifestació antimonàrquica convocada per ArruixBorbons, Arran, ERC, Anticapitalistes, Assemblea Sobiranista de Mallorca, CUP Palma i el Sindicat d’Estudiantes dels Països Catalans, ha rebut aquest dimecres Felip VI al Palau de l’Almudaina abans del tradicional besamans.

Els manifestants han mostrat la seva oposició als privilegis que ostenta la casa reial en referència a l’ús del Palau de Marivent com a residència d’estiu del monarca. El Palau de Marivent va ser una donació que la família del pintor Joan Sadirakis a la Diputació Provincial de Balears durant el franquisme amb la condició que es destinés a fer un museu.

Els concentrats defensen que la residència oficial és el Palau de l’Almudaina, lloc on es fa la cerimònia del besamans, i per això reclamen que Marivent es destini a fer un museu i es compleixi així el desig dels hereus de Sarirakis quan van fer la donació de la finca.

D’altra banda, els concentrats també han volgut criticar el paper del monarca en relació amb el procés català i han denunciat la “repressió a la llibertat d’expressió” –en referència al raper Valtònyc o els presos polítics i els exiliats–.

La protesta antimonàrquica ha coincidit amb una altra de signe contrari, convocada per l’associació Societat Civil Balear, la Hermandad Nacional Monárquica, la Federación de Vecinos de la Ciudad de Palma, el Foro de Baleares, Mujeres en Igualdad i el Instituto Balear de la Familia, i ha tingut el suport de Vox, que ha volgut “agrair a la família reial el seu compromís amb les Balears”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VILABLAREIX

El ple municipal aprova una nova ordenança de civisme

VILABLAREIX
guerra europa

Rússia llança una ofensiva sobre la regió de Khàrkiv que obliga a evacuar diverses localitats

barcelona
tribunals

Petició de nul·litat d’actuacions en el cas dels CDR acusats de terrorisme

barcelona
política

Vergés fa una darrera crida “a mobilitzar el vot al president Puigdemont”

amer
Política

Puigdemont critica que es pugui investigar els mossos que el protegeixen a Argelers

barcelona

El cap de llista del Partit Verd europeu dona suport a Eloi Badia

GIRONA
guerra a gaza

L’exèrcit d’Israel encercla amb tancs l’est de Rafah

barcelona
Política

Enric Auquer, Ana Polo, Alguer Miquel, Ginestà i 150 més suports a la CUP

barcelona
Unió Europea

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les