Política

pròxim orient

Israel frustra un atac amb drons planificat pels iranians des de Síria

Israel va justificar ahir l’ofensiva de dissabte contra posicions iranianes a Síria assegurant que l’Iran havia intentat atemptar contra territori israelià amb diversos drons carregats amb explosius. Segons el portaveu de l’exèrcit, Jonathan Conricus, el pla frustrat preveia “quatre operacions i múltiples drons” dotats de “kilograms d’explosius” que les Forces Al Quds de la Guàrdia Revolucionària iraniana pretenien “llançar de forma simultània contra diversos objectius al nord d’Israel”.

Durant les darreres setmanes, hi va afegir Conricus, les forces armades israelianes havien seguit els preparatius de l’operació, en què també participaven “milícies xiïtes finançades i entrenades per les Forces Al Quds”, sota les ordres dels seus comandants superiors i del general Qasem Soleimaní, responsable de les operacions de la Guàrdia Revolucionària iraniana a l’estranger. L’equipament militar s’hauria enviat a Damasc des de l’Iran juntament amb personal destinat a aquesta operació. “Vam veure que l’atac era imminent i a partir de les dades d’intel·ligència que teníem, vam decidir atacar”, hi va afegir Conricus, en referència a l’ofensiva israeliana de dissabte al vespre a la localitat siriana d’Aqraba, al sud-est de Damasc. En una piulada a Twitter, el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, va elogiar l’atac israelià i va recordar a l’Iran que “no té immunitat enlloc”. Segons l’Observatori Sirià dels Drets Humans, almenys tres persones van morir a causa del bombardeig israelià, dos membres de la milícia xiïta libanesa Hezbol·là i un suposat milicià iranià. L’exèrcit israelià també va acusar el govern d’Al-Assad, que té el suport armat de l’Iran i les seves milícies aliades, de complicitat en els plans d’atac iranians. Per la seva banda, una font militar de Síria va assegurar que les defenses antiaèries d’aquest país havien “detectat objectius enemics procedents del Golan en direcció a l’àrea de Damasc”. “L’agressió es va confrontar i la majoria dels míssils israelians van ser destruïts abans que assolissin els seus objectius.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Hazte Oír presenta una altra querella contra Begoña Gómez

Barcelona
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona
política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona