Política

Sánchez demana “responsabilitat” i “generositat” als partits per evitar noves eleccions

El president del govern espanyol en funcions es mostra “esperançat” amb el document de més de 300 mesures que presentarà dimarts vinent

Assegura que és una proposta progressista, ambiciosa, reformista, transformadora i modernitzadora

El president en funcions del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat als grups polítics del Congrés “responsabilitat i generositat” per evitar una repetició d’eleccions el proper 23 de setembre i s’ha mostrat “esperançat” en què el document amb 300 mesures que prepara el seu partit permetrà que hi hagi un nou govern.

Sánchez ha avançat que a partir de la setmana que ve, una vegada presenti el document, es reunirà amb les forces parlamentàries –sense precisar quines–, a les quals ha demanat que avantposin “els interessos de país” als “partidistes”.

En aquest sentit, ha demanat als partits evitar la convocatòria d’unes noves eleccions el proper 23 de setembre perquè els ciutadans “no s’ho mereixen”. Segons ell, el 28 d’abril els ciutadans “van ser clars” i van demanar un govern espanyol del PSOE, descartant que la governabilitat del país “depengui de forces independentistes que el que volen és trencar amb l’estat espanyol”.

És per això, que ha instat els grups polítics del Congrés a tenir “responsabilitat, generositat i altura de mires” per evitar un avançament electoral.

El líder socialista considera ha defensat que el PSOE ha estat treballant aquestes setmanes per perquè això no passi. Sánchez s’ha mostrat “esperançat” amb la proposta de més de 300 mesures que té previst presentar la setmana que ve als grups parlamentaris. Sánchez ha afirmat que és una proposta progressista, ambiciosa, reformista, transformadora i modernitzadora per a Espanya.

En declaracions als mitjans abans d’assistir al ple extraordinari del Congrés sobre la gestió de la crisi del vaixell humanitari Open Arms, el president en funcions ha volgut agrari la col·laboració de la “societat civil” en les reunions que ha tingut amb diferents associacions i col·lectius socials de l’Estat durant aquest mes.

Segons ell, fruit d’aquesta col·laboració en sortirà el document que està redactant els PSOE i que respondrà a les tres principals qüestions a les quals considera que cal donar una resposta com a país: a com fer front a la desigualtat, a com crear oportunitats per als qui no en tenen, i a com modernitzar l’economia perquè tingui un creixement sostingut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona
JUDICIAL

Villarejo, citat a declarar com a investigat per l’Operació Catalunya

barcelona
regne unit

Detenen els primers immigrants que s’enviaran a Ruanda

barcelona
Política

Sánchez reapareix a la Fira d’Abril en plena campanya del 12-M

barcelona