Política

Iglesias obre la porta al ‘no’ de Podem en cas que el PSOE arribi a la investidura amb un acord amb Cs

El líder de Podem diu que en cas que Sánchez accepti un govern de coalició la seva formació demanarà “el 33% del govern”

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha advertit que la seva formació es plantejarà un canvi en el sentit del vot –que actualment és l’abstenció- i consultarà a la seva militància en el cas que el PSOE arribi a la investidura de Sánchez de la mà d’un acord amb Ciutadans. Iglesias ha comparegut en roda de premsa al Congrés després d’entrevistar-se amb el monarca i ha apuntat que en l’hipotètic cas que el PSOE accepti ara un govern de coalició amb la seva formació Podem demanaria un “33% del govern” en equivalència al pes dels seus vots. El líder de Podem ha valorat positivament que el rei Felip VI es plantegi ara la possibilitat d’endarrerir la seva decisió sobre si encarrega o no la investidura per donar temps als partits perquè provin un acord d’última hora.

El líder de Podem ha transmès a Felip VI que està disposat a donar suport a la investidura de Pedro Sánchez si accepta un govern de coalició. “Hem treballat amb molta flexibilitat perquè hi hagués un govern de coalició i la nostra disponibilitat segueix vigent”, ha reiterat.

Per contra, segons Iglesias, Podem no s’ha plantejat “donar una investidura gratuïta” i decidirà el sentit del seu vot d’acord a la militància i al contingut de l’acord si el PSOE arriba a la investidura de la mà de Ciutadans.

“Acord d’investidura significa que Espanya tingui un govern estable i no contemplem formules que implica inestabilitat”, ha dit per descartar una investidura gratuïta. Si es produeix un acord entre el PSOE i Cs el grup “ho examinarà” i decidirà el seu vot fent les consultes pertinents a la militància.

El sentit del vot en cas d’acord entre el PSOE i Cs, ha dit, “dependria del contingut d’aquest hipotètic pacte”. En tot cas ha lamentat que en les últimes hores “s’ha posat de manifest que el PSOE prefereix un acord amb Ciutadans que amb Podem”.

Iglesias també veu “raonable” que el rei “esperi” a decidir si encarrega o no la investidura perquè “encara hi ha temps” a que Sánchez decideixi quina de les dues ofertes accepta per esdevenir presidents.

En tot cas, Iglesias s’ha mostrat escèptic sobre aquest possible acord entre PSOE i CS. “Sospito que no hi ha acord entre Rivera i Sánchez respecte al que signifiquen aquestes tres condicions i per tant nosaltres hem d’esperar que es posin d’acord sobre aquestes eleccions per decidir el nostre vot”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona