Política

Mas veu inadmissible que JxCat, la Crida i el PDeCat es trenquin

L’expresident fa una crida a confluir en JxCat com a partit o a fer una coalició entre la Crida i el PDeCAT si no es poden unir

L’expresident de la Generalitat i exlíder de CDC, Artur Mas, defensa que Junts per Catalunya (JxCat) es converteixi en el partit que aglutini el PDeCAT i la Crida Nacional per la República i adverteix els líders dels dos espais que seria “inadmissible” un trencament d’aquest espai polític.

En una entrevista a TV3, ahir Mas afirmava que si el PDeCAT i la Crida acaben girant-se l’esquena ell serà “un dels grans decebuts” i no s’estarà de carregar contra el que considera que seria un despropòsit. Per Mas, la sortida ideal és que JxCat sigui el partit aglutinador però també preveu una opció alternativa en cas que les direccions del PDeCAT i l’espai de JxCat i la Crida no es posin d’acord per unificar-se: una coalició electoral com la que va unir molts anys CiU. Però Mas adverteix que aquesta alternativa “no seria la millor opció” i retreu als líders d’aquestes formacions que facin difícil el que, segons ell, no ho hauria de ser tant si hi hagués una voluntat integradora sincera: “Es necessita organització i comandament clar.”

En la mateixa entrevista, Mas va deixar clar que no és partidari de la desobediència institucional perquè no la considera efectiva. L’expresident recorda que l’administració són milers de persones que s’encarreguen de tramitar documents i, per a elles, desobeir significaria que acabarien “passant per l’adreçador del sistema judicial espanyol”. Així, Mas diferencia la desobediència institucional de la particular dels polítics, tal com considera que va fer el president Torra amb l’ordre de retirar la pancarta dels presos. Si és inhabilitat, diu, s’haurà d’anar a eleccions.

LA FRASE

El trencament seria molt negatiu i gairebé inadmissible. Jo seria un dels grans decebuts
Artur Mas
expresident de la generalitat

Repetició probable de llistes

ERC i el PSC van indicar ahir després de les executives que probablement repetiran les llistes de l’abril en les pròximes eleccions del 10 de novembre tenint en compte que es tracta d’una repetició d’eleccions per falta d’acord d’investidura. Així, la portaveu dels republicans, Marta Vilalta, va admetre que el partit treballa amb la idea de fer “llistes molt similars” amb Oriol Junqueras i Raül Romeva de nou al capdavant: “Ens sentim orgullosos del seu compromís incansable, tenen tot el dret del món a denunciar la seva situació, el seu empresonament injust, i també a recordar que el 28-A van guanyar les eleccions a Catalunya amb un aval de més d’un milió de vots”. Des del PSC, el secretari d’organització, Salvador Illa, va afirmar que les candidatures del 28-A eren “el millor equip possible”, i que ara probablement repetirà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles

Jornada (a) reflexió

Banyoles
Ricard Chulià
Periodista i autor del llibre “País Valencià. Eixida d’emergència”

“La Comunitat Valenciana no és viable, però el País Valencià sí”

Banyoles
La crònica

Ressaca final republicana

La monarquia

El referèndum de Franco

Els gegants de Gustavo Petro

Bogotà
GUERRA A GAZA

Els EUA admeten que Israel pot haver vulnerat el dret internacional humanitari

Barcelona