Política

Un grup dispers i molt heterogeni

Entre els detinguts hi ha des de militants de l’esquerra independentista fins a integrants dels 9 de Lledoners

Tots ells tenien vinculació als CDR de les seves respectives localitats

Vist per separat, el que l’Audiencia Nacional considera una organització criminal de naturalesa terrorista sembla més aviat un grup heterogeni i dispers d’activistes vinculats als CDR dels seus respectius municipis. Entre les 9 persones detingudes no només hi ha algun perfil més anarco, sinó que hi ha dos membres dels 9 de Lledoners, militants de l’esquerra independentista, tant d’ERC com de la CUP, i fins i tot alguna persona vinculada d’una manera o una altra a Junts per Catalunya. Aquesta és una primera aproximació al seu perfil, sempre segons el testimoni de persones que els coneixen de prop i que no donen crèdit als càrrecs que els imputen.

Xavi Duch, detingut al seu domicili, al carrer Convent de Sabadell, està vinculat a diverses associacions culturals i socials de la ciutat, entre aquestes La sèpia verda, que ha emès un comunicat de suport. Molt conegut a la ciutat, integrat al CDR, ha tingut diferents negocis. Té una paga d’invalidesa per un problema de salut i últimament feia tasques d’electricista per a amics i coneguts. De fet, la portaveu de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, ha estat una de les persones que l’ha defensat, com també hi ha expressat la seva solidaritat el que havia estat alcalde per la Crida, Maties Serracant. Ciuró ha afirmat que és el seu lampista i que “segurament casa seva està plena de cables i endolls i potser alguna metxa”. Altres persones que el coneixen afirmen que és “com Jordi Cuixart, una persona amb molta passió, molt idealista i molt convençut que cal lluitar per la independència i la República”.

Jordi Ros va ser detingut a casa dels seus pares, al carrer Romeu, des d’on va ser traslladat per efectuar l’escorcoll al carrer Antoni Cusidó, on va haver-hi un incendi el maig passat. Vinculat a moviments més anarcos, tenia una bandera negra destenyida a la façana. Estava a l’atur i sembla que estava vinculat al CDR; però, al contrari del que ha passat amb Duch, ningú ha sortit a defensar-lo.

David Budria i l’Eduard Garzon són membres dels 9 de Lledoners. L’Eduard va ser detingut a Cerdanyola i el David, al carrer Goya de Sabadell, on viu des de fa uns mesos amb la Clara, també detinguda. La parella va ser posada en llibertat el mateix dia, però no han volgut fer declaracions. Això sí, s’han disculpat davant dels veïns i els han promès que són innocents. El Txevi Buigas, guarda forestal de 48 anys, va ser detingut en una masia de Sant Pere Torelló, on vivia des de feia un mes. Natural de Folgueroles, havia estat candidat a l’alcaldia per ERC en les eleccions del 2011.

Ferran Jolis Guardiola, de 32 anys, detingut a Santa Perpètua de Mogoda, va anar a les llistes de la CUP en les últimes eleccions. Fa tasques d’orientació i assessorament per a empreses i té un canal de YouTube en què no amaga la seva ideologia. Alexis Codina, detingut a Sant Fost de Campsentelles, és soldador i ferroveller. A la masia on vivia, la Guàrdia Civil assegura haver trobat termita.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA
política

La CUP vol trencar amb la “falsa normalitat” d’ERC, Junts i el PSC

girona
guerra a gaza

Avancen les negociacions per a un principi d’acord sobre un alto-el-foc

barcelona
alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells a Dresden

barcelona
política

El PSC calma ara la campanya amb la llei de barris i la memòria històrica de Sánchez

barcelona