Política

Paluzie crida a la unitat i a seguir “ferms i dignes”

La presidenta de l’ANC defensa continuar la lluita pacífica per aconseguir guanyar la batalla a l’Estat

Reconeix “febleses” però diu que la societat s’ha d’organitzar com ja va fer l’1 d’octubre

Mantenir-se en la lluita pacífica i no entrar a buscar l’enfrontament amb l’Estat. Aquest va ser el missatge de la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, que va fer una crida a l’independentisme a mantenir-se amb el “cap fred, ferms, determinats i sobretot dignes”. Segons va dir, amb les accions no violentes és amb l’única manera de poder guanyar la batalla a l’Estat com la societat catalana ja va demostrar l’1 d’octubre. La presidenta de l’Assemblea va defensar la desobediència civil d’una forma no violenta com una eina legítima i necessària per arribar a la independència. “Ens enfrontem a un Estat pervers que no negocia i busca la derrota de l’adversari, però estem disposats a enfrontar-nos des de la lluita no violenta”, va insistir.

La líder de l’Assemblea va intervenir abans del previst a les jornades internacionals sobre no-violència organitzades per l’entitat per anar fins a la manifestació de Sabadell per reclamar l’alliberament dels CDR empresonats. “Ens està costant gestionar la repressió i això s’ha de reconèixer. Amb ells ara ja tenim setze presos polítics”, va assegurar Paluzie.

Tot i reconèixer “febleses” en el moviment independentista, va assegurar que la “lluita no s’abandona”. Segons va explicar la presidenta de l’ANC, des de fa temps que l’entitat té el repte “d’aprendre i descobrir la cara més fosca de l’Estat” per definir una nova estratègia en aquesta lluita pacífica.

Un seguit d’accions que més enllà de la legitimitat de les forces independentistes al Parlament i mobilitzacions al carrer busquen “afeblir els pilars del poder i enfortir les pròpies”, en paraules de Paluzie. Com un dels “punts forts” que s’ha impulsat des de l’entitat es va referir a la campanya de Consum Estratègic que li ha comportat la demanda des de Foment del Treball. “Ens volen arruïnar amb les multes que demanen, però és legítim no voler empreses lligades a un poder polític que no respecta la ciutadania”, va dir respecte a això, tot afegint: “No volem una República catalana per tenir un capitalisme d’amiguets com a l’Estat espanyol.” Sobre la convocatòria de vaga general, la presidenta de l’Assemblea va dir que és responsabilitat dels sindicats convocar-la i en tot cas l’entitat només donar-hi suport.

Un dels discursos més aclamats ahir va ser el del sociòleg Ramón Grosfoguel, que va donar per fet que mitjançant la desobediència civil l’independentisme pot disputar l’hegemonia a l’Estat espanyol. L’objectiu principal per assolir una sortida “digna i sobirana” seria el dret a l’autodeterminació però també l’amnistia i “l’excarceració immediata dels presos i que surtin amb el cap ben alt”.

A les jornades, que van omplir l’aula magna de la Universitat de Barcelona i van obligar a ocupar una segona sala, es va projectar el documental Les nostres accions, el nostre poder: del pacifisme a la lluita no violenta. L’acte es va tancar amb una taula rodona per analitzar la situació actual i aprofundir en els processos de desobediència civil.

LES FRASES

Ens està costant gestionar la repressió i això s’ha de reconèixer. Amb ells ara ja tenim setze presos polítics
Ens enfrontem a un Estat pervers que no negocia i busca la derrota de l’adversari
Elisenda Paluzie
presidenta de l’ANC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona