JOSEP DORCA

ALCALDE D'ARGELAGUER (CIU)

«Som un poble molt tranquil»

L'alcalde anuncia que el pavelló poliesportiu finalment començarà a entrar en servei aquest any i que es mirarà de reformar el barri vell amb recursos del programa «Viure al poble»

Es preveia que la construcció de l'autovia –que evita haver de creuar el poble– influís molt en la vida d'Argelaguer. Ha estat així?
–«L'autovia ha estat positiva: Argelaguer és un municipi ben comunicat on es viu molt tranquil, s'ha guanyat en qualitat de vida i el volum de negoci dels establiments de la travessera no se n'ha ressentit massa. En aquest moment els pot afectar la crisi, com a tothom. Queda pendent que Foment doni una solució definitiva a les parcel·les rústiques que han quedat a la vora de l'A- 26 i a la zona de sobre el túnel, on voldríem que s'hi condicionés un parc.»
–Vostès s'havien proposat desenvolupar una altra zona residencial, però no s'ha fet. Per què?
–«Ens ha perjudicat la crisi. Volíem que la zona industrial i la zona residencial de Can Jan creixessin de manera paral·lela, però, mentre que la zona industrial s'ha consolidat, la residencial no. Argelaguer ara té uns 430 habitants i ens convindria augmentar gradualment la població per tal de poder oferir més serveis. Hem obert els carrers i hem posat ja els serveis de la zona residencial, però els constructors, tot i que hi estan interessats, no s'hi atreveixen. Hem d'esperar que la cosa s'animi.»
–La promoció de pisos protegits també està aturada?
–«Sí, perquè dels 12 habitatges projectats, perquè sortís a compte, se n'havien d'omplir un 60% i només vam arribar al 30%. D'aquí a un temps, si la conjuntura econòmica millora, es podrà tornar a fer el concurs.»
–Fa molt de temps que van començar a fer el pavelló polivalent i encara no ha entrat en servei. A què és degut?
–«Efectivament, es va començar a aixecar al 2006. Vam anar de pressa a cobrir-lo, però a l'hora d'equipar-lo ja és una altra cosa, ho anem fent de mica en mica, a mesura que anem aconseguint recursos. Ens falta completar el sistema de ventilació i l'equipament escènic. Confiem que aquest estiu ja hi podrem fer alguna cosa, per veure com funciona, i progressivament, al llarg de l'any, augmentar el funcionament.»
–Veig que vostès no són una excepció i que el finançament de l'Ajuntament els fa anar de corcoll.
–«Cal millorar el sistema de finançament dels ajuntaments i també simplificar la forma de demanar les subvencions. Hi ha una davallada continuada dels ingressos que reben les administracions. Per poder fer front a les inversions previstes, hem ajustat al màxim possible les despeses corrents. De moment, no tenim endeutament.»
–El pavelló seria l'actuació més important d'aquest mandat?
–«És important, però encara ho és més la reforma del nucli antic. El que passa és que es finançarà amb el pla d'obres i serveis i no es podrà fer fins al 2012. Serà una millora urbanística que inclourà també la senyalització dels elements d'interès històric. El que sí que s'executarà aviat amb recursos del pla d'obres és l'arranjament del pont del carrer Major sobre la riera del Vinyot. Hem d'aixecar-lo perquè en cas de riuades l'aigua no hi passi per sobre i, així, donar més seguretat als veïns. D'altra banda, ens hem presentat a la convocatòria del programa de la Generalitat i la UE Viure al poble, amb quatre projectes que s'hauran de finançar entre l'Ajuntament, altres administracions i la UE.»
–Aquest és el seu segon mandat com a alcalde. Té decidit si es tornarà a presentar?
- «És massa aviat, no hi penso, encara. Ara per ara hem de pensar en els projectes engegats i que cal anar acabant.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona
colòmbia

Colòmbia notifica formalment a Israel la ruptura de relacions diplomàtiques

barcelona
Política

Vergés sosté que l’estació del TAV a l’aeroport és “absolutament prioritària”

vilobí d’onyar
estats units

El jutge aclareix Trump que l’ordre de silenci només l’afecta fora del tribunal

barcelona
estat francès

Desallotgen una protesta propalestina a la Sciences Po de París

barcelona
memòria

El TSJC considera que la protesta contra la tortura no és transversal

barcelona
societat

El PSC demana al govern una resposta serena a les pintades en establiments

girona