Política

Madrenas demana la JEZ posar “per escrit” que també prohibeix la pancarta ‘Llibertat d’expressió’

L’Ajuntament de Girona retirarà el cartell en suport als presos independentistes però esgotarà el termini fins al límit

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha carregat contra l’ordre de la Junta Electoral de Zona (JEZ) que obliga l’Ajuntament a despenjar la pancarta en suport dels presos independentistes.

Madrenas critica que l’ordre es refereixi de manera genèrica a “símbols i pancartes” i entén que, mentre duri el procés electoral, no pot penjar res a la façana del consistori. Per a l’alcaldessa, això suposa una “clara regressió de drets fonamentals”, focalitzada amb l’independentisme, que l’Estat està “cuinant a foc lent”.

Madrenas acatarà l’ordre de la JEZ i retirarà la pancarta, però també avança que no es quedarà de braços plegats. Per això, presentarà recurs davant la Junta Electoral, demanant-li explícitament que posi “per escrit” que també prohibeix la pancarta amb el lema ‘Llibertat d’expressió’. “Vull que em digui si reivindicar-la també és fer un acte il·lícit, i arribarem fins allà on calgui per defensar aquest dret”, ha subratllat.

La JEZ ha fet arribar dues notificacions a l’Ajuntament de Girona perquè retiri la pancarta en suport als presos independentistes. Els escrits fan referència a dues denúncies; una és la interposada per Cs i l’altra, per una associació que duu per nom ‘Aixeca’t – Levántate’.

A l’argumentari de les dues, la JEZ fa servir el mateix esquema. Es remet a allò que va ordenar la Junta Electoral Central (JEC) els dies 11 i 18 de març, a l’avantsala de les eleccions generals i municipals. Aquí, la JEC sí que feia referència explícita a llaços grocs, estelades o símbols partidistes, i manava retirar-los dels ajuntaments.

Segons aquest argumentari de la JEC, la JEZ ha acordat “que els símbols i pancartes s’han de retirar mentre duri el procés electoral de les façanes de tots els edificis públics”. I en el cas de Girona, dona de termini fins demà a un quart de deu del matí per fer-ho.

L’alcaldessa entén que, amb aquest escrit, la JEZ no només prohibeix penjar la pancarta amb el lema ‘Llibertat presos polítics’, sinó també qualsevol altra. Fins i tot, aquella amb què es va substituir la que donava suport als presos, i que porta escrites les paraules ‘Llibertat d’expressió’. És a dir, que fins a les eleccions del 10-N, la façana de l’Ajuntament de Girona hauria de quedar neta del tot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Mor Josep Manel Ferré, exregidor de CiU a l’Ajuntament d’Amposta

política

Puigdemont i Aragonès polemitzen sobre els pactes

barcelona
política

Dolors Montserrat repetirà com a cap de llista del PP a les europees

barcelona
estats units

Les protestes universitàries contra la guerra a Gaza sumen 2.000 detinguts

barcelona
àfrica

Tropes russes entren en una base que acull soldats nord-americans a Níger

barcelona
política

Illa remarca ara que descarta un acord amb Junts

barcelona
estat espanyol

L’ONU demana mesures contra les lleis revisionistes de PP i Vox

barcelona
regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona