Política

Divuit hospitalitzats d’un total de 400 ferits i divuit empresonats en sis dies

La gravetat dels aldarulls ja ha derivat en més de 200 detinguts

Una manifestant en estat molt greu té una fractura a la base del crani

Tres persones més amb lesions oculars

Els aldarulls de la setmana han deixat un balanç d’almenys divuit hospitalitzats. Més de 400 persones han resultat ferides durant els enfrontaments entre els manifestants i els agents dels cossos policials, sense comptar-hi els possibles incidents d’ahir al vespre en la mitja dotzena de concentracions que hi havia en diverses ciutats, jutjats i presons del país.

Les xifres totals comencen a ser indicatives de la magnitud dels enfrontaments i de la protesta. Més de 400 ferits, divuit dels quals encara hospitalitzats. Prop de 300 agents de policia ferits, també. I hi ha tres manifestants més amb lesions oculars en els últims dos dies, dos dels quals ja han perdut la visió en un ull i l’altre va ser operat ahir a l’hospital de Sant Pau per mirar de salvar-li la visió. Tots ells han estat lesionats per l’impacte de les pilotes de goma que llancen els agents de la Polícia Nacional. En total, ja són cinc persones amb lesions oculars en sis dies, si hi sumem el ferit al Prat.

La manifestant ferida de més gravetat està ingressada a l’hospital Vall d’Hebron i té un fort traumatisme cranioencefàlic. Es troba en estat molt greu i ahir a la nit es disposaven a operar-la d’una fractura a la base del crani provocada per un objecte llançat a gran velocitat. Set persones més es trobaven ahir en estat greu, algunes de les quals van ser visitades per la consellera de Salut, Alba Vergés. El ministre Grande-Marlaska va assegurar ahir que, entre els 101 agents ferits divendres, n’hi havia alguns que presentaven ferides “greus”. En va visitar tres a l’hospital. Els atacs han malmès també prop de 300 vehicles policials.

Pel que fa a les més de 200 persones detingudes, els jutges han decretat divuit ingressos a la presó de manera provisional per la gravetat dels desordres públics. Els últims a ser enviats a la presó són dos joves de Tarragona detinguts divendres i tres més de Girona. Aquests tres  darrers, per haver llançat pedres a dues furgonetes policials i haver ferit uns agents que hi viatjaven durant els aldarulls de dimecres. Sis detinguts més a Barcelona van ingressar ahir a la presó i s’afegeixen als nou dels dies anteriors. La fiscalia també demanava presó per a dos gironins més detinguts divendres, un dia en què hi va haver més d’una cinquantena de detinguts a tot el territori.

LES XIFRES

660
barricades de foc
han comptabilitzat els cossos de policia durant aquesta setmana a Barcelona ciutat.
5
persones
amb lesions oculars hi ha fins ara. Tres ja han perdut la visió d’un ull, i un altre va ser operat ahir a Sant Pau.
101
agents
de policia van resultar ferits divendres. En total, s’ha arribat als 283 policies ferits en sis dies.

Almenys un milió i mig en danys a Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona va xifrar ahir a la tarda en més d’un milió i mig d’euros els desperfectes després d’una setmana d’aldarulls. La majoria dels danys corresponen a elements del mobiliari urbà trencats o arrencats, o contenidors. El consistori va decidir ahir que a partir d’ara no reposarà els contenidors cremats a la Dreta de l’Eixample, escenari de la majoria dels aldarulls. Més d’un miler han estat destrossats des de dilluns, i un terç dels quals, només la nit de divendres. A aquest import de la despesa, caldrà afegir-hi el de la pavimentació dels diversos carrers i places, com la Via Laietana i la plaça d’Urquinaona, de moment. El centenar i mig de treballadors van netejar ahir la zona de mobilitzacions i van retirar elements del mobiliari que encara estaven sencers. L’Ajuntament de Girona, al seu torn, ha calculat també en 15.000 euros els desperfectes ocasionats per la crema i l’arrossegament de contenidors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona