Política

El president de l’Aragó acusa l’escola catalana i TV3 de ser fàbrica d’“energúmens” dels CDR

Lambán assegura que no hi ha presos polítics sinó “sediciosos malversadors” a la presó després d’un judici “exemplar”

El president de l’Aragó, Javier Lambán, ha afirmat aquest divendres que el veritable problema de Catalunya no és el que passi en un mes, sinó que bona part dels “energúmens” dels CDR que s’han demostrat partidaris de la violència, han sortit “d’una fàbrica”, l’escola catalana i TV3.

L’escola i la televisió pública catalana segueixen funcionant “a plenitud de rendiment produint més energúmens per al futur, si es que no es prenen les mesures corresponents”, ha afirmat.

Lambán ha respost així en el ple del parlament a una pregunta d’un diputat de Vox, que ha demanat al president que exposés la seva posició sobre Catalunya i els aldarulls registrats aquests últims dies.

Lambán ha remarcat que la crisi catalana és un problema d’Espanya en el seu conjunt que requereix un gran pacte de l’Estat dels partits constitucionalistes i, d’entrada, passa perquè l’Estat “estigui present a Catalunya amb totes les conseqüències, en els mateixos termes i amb la mateixa intensitat” que a l’Aragó i la resta de comunitats.

“No estic parlant del 155 ni d’estat d’excepció ni res per l’estil, ha dit Lambán, per qui els moviments independentistes estan sempre promoguts per regions “riques i burgesies insolidàries amb la resta dell país”, i està convençut que els CDR “són fills d’aquesta burgesia” i dins de pocs anys “molts d’ells hauran canviat el còctel molotov per llocs en el consell d’administració de l’empresa del papà”.

Lambán ha manifestat a més la seva “condemna absoluta” a l’actuació de la Generalitat i del president, Quim Torra, pel seu “menyspreu” a l’Estat de dret, a la Constitució i perquè “no hi ha presos polítics” sinó “sediciosos malversadors” a la presó després d’un judici “exemplar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia