Política

ERC avisa que amb un PSOE que ho fa “tot impossible” i no dialoga “no hi ha res a parlar”

Els republicans busquen revalidar la victòria del 28-A a les properes eleccions sota el lema ‘Tornarem més forts’

El cap de campanya d’ERC, Sergi Sabrià, ha assegurat aquest dilluns que els republicans no parlaran ni arribaran a cap acord després del 10-N amb un PSOE com el que han vist fins ara que ho fa “tot impossible”. “Abona la repressió i no vol seure a la taula de diàleg. Amb aquest PSOE segur que no hi ha res a parlar. És el que tenim avui”, ha analitzat Sabrià. Ha apostat per aconseguir que els grups independentistes siguin més forts al Congrés després de les eleccions per obligar al PSOE a replantejar-se la seva postura i començar a dialogar. Sota el lema ‘Tornarem més forts’, ERC es presenta a les eleccions del 10-N amb la voluntat de revalidar i millorar el resultat del 28-A i posaran damunt la taula l’amnistia i l’autodeterminació.

El també president del grup parlamentari d’ERC ha destacat que per la formació el procés independentista és “irreversible” i que si hi ha un poble que demana democràcia “només es pot acabar amb urnes i votant sobre el futur de Catalunya”. Tot i això, ha lamentat la resposta que fa l’Estat i ha dit que no defalliran i que esperen que amb un bon resultat de l’independentisme el 10-N s’obligui l’Estat a dialogar.

El lema d’ERC: ‘Tornarem més forts’

Durant una trobada amb la premsa per explicar el funcionament de la campanya electoral, fonts d’ERC han constatat que esperen revalidar i millorar els resultats d’ERC obtinguts el passat 28-A.

‘Tornarem més forts’ és el lema d’ERC per la campanya. Els cartells compten amb fotografies dels candidats així com també d’Oriol Junqueras i Raül Romeva. Atesa la particularitat de la repetició electoral, ERC donarà continuïtat a la campanya del passat abril. Centraran el missatge en reivindicar que un independentisme fort podrà posar al centre del tauler les reivindicacions de la majoria de la societat i exigir una sortida democràtica.

Es mantindran alguns dels elements estètics centrals de la proposta del 28-A, recuperant materials ja coneguts i utilitzats, així com les escenografies, en una aposta per reduir els costos. Hi haurà menys actes de campanya i sempre enfocats a posar de manifest el rebuig a la “repressió”. En total, ERC destinarà al voltant d’1,2 milions d’euros, una despesa inferior als destinats a l’anterior cita electoral.

Tret de sortida a Barcelona

L’acte d’inici de campanya serà la nit del 31 d’octubre al Sant Andreu Teatre de Barcelona a les 19h. Hi haurà mítings a les proximitats de la presó de Lledoners, Sant Feliu de Llobregat, Lleida, Girona, Tarragona, Vilanova i la Geltrú, l’Hospitalet de Llobregat i Terrassa, entre d’altres. A més a més, s’organitzaran més de mig miler d’actes arreu del territori. L’acte central d’ERC serà el 2 de novembre a Lledoners i el final a Terrassa. El seguiment del recompte electoral es farà el 10-N a l’estació del Nord de Barcelona.

D’altra banda, aquest dimarts al matí Oriol Junqueras, Raul Romeva i el cap de llista d’ERC per Barcelona, Gabriel Rufián, faran un míting pels interns de la presó de Lledoners. Posteriorment, ERC oferirà una atenció als mitjans per valorar l’acte.

D’altra banda, davant la possibilitat que es condecorin agents de la Policia Nacional i dels Mossos per la gestió de les protestes dels darrers dies, ERC ha constatat que és el moment de gestionar “el millor possible la situació” i no de condecorar. “És moment per analitzar que tot s’hagi fet bé i després prendre les decisions pertinents”, ha analitzat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La condemna de ser apàtrides

Istanbul

Laberint europeu

Brussel·les
política

Robles limita a 18 i amb control judicial els espiats amb Pegasus

madrid

L’oficialitat del català, encallada

Barcelona
Mercè Kirchner Baliu
Professora de relacions internacionals i afers europeus Blanquerna-URL

“La UE necessita saber cap a on vol anar”

Barcelona
SALT

El ple municipal aprova el nou contracte de neteja i recollida de residus

SALT
estat espanyol

Sánchez exigeix a Milei una rectificació pública de les seves paraules

barcelona
regne unit

La justícia britànica frena l’extradició d’Assange als EUA

barcelona
guerra a gaza

El fiscal del TPI demana ordres de detenció contra Netanyahu, Gallant i tres líders de Hamàs

barcelona