Política

Sirvent insta els diputats de JxCat i ERC a votar “per ètica i responsabilitat” a favor del cessament de Buch

La CUP demana una “transformació radical” del model de seguretat més enllà de comissions d’investigació

La diputada de la CUP Maria Sirvent s’ha dirigit als diputats de JxCat i ERC per demanar-los que votin “per ètica i responsabilitat” a favor del cessament del conseller de l’Interior, Miquel Buch. Es tracta d’un punt de la moció de la CUP que es votarà al proper ple del Parlament després del 10-N.

Sirvent ha defensat que cal una “transformació radical” del model de seguretat més enllà de comissions d’investigacions i de “titulars buits de contingut”.

D’aquesta manera, ha reaccionat al fet que el Govern hagi aprovat sol·licitar al Parlament una comissió d’investigació sobre els fets posteriors a la sentència del procés, també sobre l’actuació policial. Una comissió d’investigació que s’haurà de sotmetre a la votació del ple del Parlament però, segons Sirvent, la CUP encara no ha decidit el sentit del seu vot.

Per a Sirvent, la situació de “violència policial” no és aïllada ni una actuació puntual de determinats agents. I davant d’això, la CUP aposta per replantejar el model de seguretat. Així mateix, ha avisat que no pot ser que el Govern no respecti conclusions de comissions d’investigació i ha posat d’exemple els protocols de reparació aprovats en la comissió que va prohibir l’ús de pilotes de goma per part dels Mossos d’Esquadra.

Sirvent ha lamentat que la policia “provoca i rebenta” manifestacions i ha afegit que hi ha gent que ha decidit plantar cara a aquesta situació. La diputada de la CUP s’ha dirigit una vegada més al president de la Generalitat, Quim Torra, per demanar-li que cessi el conseller de l’Interior, Miquel Buch. I l’ha avisat que si no ho fa, és “còmplice” de la “violència sistemàtica” contra els manifestants.

En aquest sentit, s’ha dirigit als diputats de JxCat i ERC que són favorables a canvis al departament d’Interior i els ha instat a votar “per ètica i responsabilitat” a favor del cessament de Buch en el marc d’una moció que es votarà en el proper ple del Parlament del 12 i 13 de novembre.

D’altra banda, ha demanat que l’Assemblea de Càrrecs Electes que es constituirà demà dimecres, i que comptarà amb la participació de la CUP, no sigui un “espai simbòlic buit de contingut”. “Esperem que en puguin sorgir accions concretes i efectives”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell