el perfil

Un enterramorts singular

Jaume Sastre, l'home a qui ahir els Mossos van imputar un delicte d'atemptat als agents de l'autoritat per haver agredit l'alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, no és cap desconegut. Jaume Sastre havia regentat a final dels anys setanta i començament dels vuitanta, l'empresa Funerària Sastre, amb seu a Figueres i Roses, i que treballava per tota la comarca. L'home era aleshores un pròsper empresari ambiciós amb ganes d'expansionar el seu negoci, fins i tot va impulsar amb un grup d'inversors l'empresa Necròpolis Empordà, que tenia com a finalitat tirar endavant un projecte de cementiri privat de luxe al terme municipal de Pontós, amb la pretensió de construir un dels recintes funeraris millors d'Europa i únic de l'Estat espanyol.

Sastre era un home de negocis que havia aconseguit la concessió del servei municipal de Figueres per al transport de cadàvers. Si com a industrial funerari les coses li anaven prou bé, la seva aventura en política va fracassar estrepitosament. Sastre es va presentar a les eleccions municipals de Roses el 1983 encapçalant la candidatura del Bloque Independiente de Trabajadores de Roses (BITR), però no va obtenir representació municipal.

Les coses li van començar a anar malament quan, a mitjan anys vuitanta, va perdre la concessió funerària i es va embrancar en un seguit de plets judicials que es van allargar fins a final dels noranta. El 1998, Sastre va denunciar un presumpte frau fiscal al Tanatori de l'Alt Empordà, del qual era soci, i va assegurar que havia rebut amenaces i coaccions de la resta d'associats. La cosa va acabar pocs mesos després amb l'acomiadament de Jaume Sastre del Tanatori de l'Alt Empordà. Fins aleshores havia estat soci i gerent d'una de les empreses de la societat. Sastre també havia presentat sense gaire èxit denúncies contra l'hospital de Figueres per suposats tractes de favor a una empresa funerària.

Després d'abandonar el sector funerari, Sastre va treballar en una gasolinera a la Jonquera i com a empleat a la Fundació Fadir de Roses –que ajuda els discapacitats–, de la qual va ser acomiadat el juny del 2008. A partir d'aquí, Sastre va demanar ser readmès o que li donessin alguna feina a l'Ajuntament de Roses argumentant que l'alcaldessa li ho havia promès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona