Política

Demarcació de Girona

Empat d’ERC i JxCAT al Senat per Girona, amb dos senadors cada grup

Els republicans perden un representant a la cambra alta en relació a les eleccions de l’abril passat, en benefici de la coalició de l’espai postconvergent, que el guanya

Els grups d’ERC i JxCAT es repartiran, dos a dos, els quatre senadors que ahir es van escollir a la circumscripció de Girona. Amb una participació lleugerament inferior a la darrera contesa electoral, el resultat d’aquestes eleccions al Senat ha estat d’un empat tècnic entre les dues formacions independentistes. Tot i això, en nombre absolut, la primera posició ha estat per al candidat d’ERC, Jordi Martí Deulofeu, superant el primer candidat de JxCAT, l’empresari gironí Josep Maria Jami Matamala.

Tres repeteixen

Serà la quarta legislatura al Senat per al republicà Jordi Martí Deulofeu, que es va estrenar com a senador el 20 de desembre del 2015. Martí, a més, va ser alcalde de Sant Pere Pescador des del 2007 fins al 2015.

El segon candidat al Senat més votat a la circumscripció de Girona ha estat Jami Matamala, en representació de JxCAT. Matamala, íntim amic del president Puigdemont, a qui va acompanyar en l’exili a Bèlgica, va obtenir l’acta de senador per primera vegada en les eleccions d’abril. Matamala havia estat també regidor de l’Ajuntament de Girona, des del 1987 fins al 1995.

El tercer candidat més votat ha estat d’ERC. Es tracta d’Elisenda Pérez, que revalida l’acta que va obtenir per primera vegada el 26 de juny del 2016 —ha estat, per tant, dues legislatures a la cambra alta. Des del 2011, és regidora de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, consistori de què és primera tinenta d’alcalde des del 17 de juny d’aquest any.

El quart i últim senador de les comarques gironines en la nova legislatura serà Josep Maria Cervera, en representació de la coalició JxCAT. Cervera s’estrenarà al Senat. Tot i que ja va ser candidat en les eleccions d’abril, no va entrar, quedant per darrere del tercer senador republicà en aquelles eleccions, Josep Quintana. Cervera és alcalde del Port de la Selva des del 2011 i president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) des del març del 2018.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia