El plenari de Calp aprova la creació del Síndic del Ciutadà

No rebrà instruccions de cap autoritat i desenvoluparà la seua tasca amb autonomia i sota els seus criteris

La sessió plenària que ha de celebrar-se hui divendres a l'Ajuntament de Calp, s'aborda el reglament orgànic de creació i funcionament de la figura del Síndic del Ciutadà. La idea va sorgir al si del Consell Assessor d'exalcaldes el desembre passat i amb ella, es pretén dotar la ciutadania d'una figura amb funcions semblant al Síndic de Greuges pel que fa a la defensa dels drets fonamentals i les llibertats públiques, dins l'àmbit local.

La proposta se sustenta en l'article 137 de la Constitució, que estableix l'autonomia de gestió dels seus interessos, als municipis. Així és com el Síndic del Ciutadà es configurarà com a una Oficina de caràcter públic amb funcions d'enllaç i col·laboració entre l'ajuntament i la ciutadania.

Al capdavant d'aquesta nova oficina se situarà una persona, designada a proposta del plenari municipal, amb la denominació de Síndic dels ciutadans. El càrrec esdevé incompatible amb les persones que ocupen qualsevol lloc de regidor o regidora, persones en exercici de carreres judicials, persones amb càrrec directiu en l'administració local o empreses locals o participants. Tampoc resulta compatible amb persones que pertanyen a les forces armades o a les forces i cossos de seguretat de l'Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.