Política

Òmnium engega una campanya perquè ciutadans europeus demanin als líders que apostin per una solució política a Catalunya

L’entitat insta els francesos, alemanys i britànics a enviar missatges directes als seus caps de govern perquè pressionin Pedro Sánchez

Per difondre la campanya, publiquen un vídeo protagonitzat per l’actor britànic Toby Harper

  • VÍDEO: Campanya d'Òmnium Cultural Act for Catalonia

Òmnium Cultural ha iniciat una acció digital “massiva” per interpel·lar els principals líders de França, Alemanya i el Regne Unit, i amb la que preveu arribar a deu milions de ciutadans. L’objectiu de la iniciativa és, segons un comunicat de l’entitat, “pressionar Emmanuel Macron, Angela Merkel i Boris Johnson perquè s’impliquin en trobar una solució política al conflicte amb Catalunya i en l’alliberament dels presos independentistes. Així, a través d’una plataforma web, l’acció batejada com Act for Catalonia insta els ciutadans francesos, alemanys i britànics a fer arribar als seus caps de govern una petició on se’ls demana “no mirar cap a una altra banda” i que “traslladin al president espanyol la necessitat de posar en llibertat els líders catalans i d’iniciar un procés de diàleg per trobar una solució política al conflicte entre Catalunya i Espanya”.

La sol·licitud es pot fer a través d’un missatge al formulari oficial de contacte d’aquests caps de govern o bé mitjançant una piulada a Twitter amb menció directa també per al president espanyol en funcions, Pedro Sánchez.

Òmnium considera que el conflicte català i la presó “injustificada” que se’n deriva no són una qüestió individual i interna de l’Estat espanyol, sinó que afecta drets col·lectius com la llibertat d’expressió o el dret a manifestació i, en el seu conjunt, els “pilars sobre els quals s’ha construït Europa”. Per això, l’entitat s’adreça a la ciutadania europea perquè “passi a l’acció” i, interpel·lant els líders polítics, s’accentuï la pressió internacional sobre el govern espanyol.

Per publicitar aquesta acció, s’ha començat a difondre un espot en anglès, protagonitzat per l’actor britànic Toby Harper, on es denuncien les vulneracions de drets humans que situen a Catalunya en els darrers dos anys, i on es demana als ciutadans europeus que actuïn per Catalunya. Es preveu que la campanya Act for Catalonia arribi a una desena de milions de ciutadans francesos, britànics i alemanys, i directament al correu electrònic de més de 70.000 europeus que en els darrers mesos han signat la petició internacional de SignForCatalonia.com.

L’acció s’ampliarà el 2020 a Bèlgica, Suïssa, Àustria, Noruega, Suècia, Dinamarca, Finlàndia, Islàndia i Holanda, fomentant que els ciutadans d’aquests països també puguin interpel·lar els seus respectius líders polítics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Haití

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició

Barcelona
guerra a gaza

Els bombardejos israelians colpegen Rafah abans de l’anunciada ofensiva

barcelona
Portugal

El creixement de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Presenten una altra querella contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona