Política

En marxa el Consell Nacional d’ERC que debat l’acord amb el PSOE sobre la investidura de Sánchez

El coordinador nacional del partit, Pere Aragonès, compareixerà a les set del vespre per anunciar la posició acordada per l’òrgan del partit

El PSOE farà públic l’acord aquesta tarda

El Consell Nacional d’ERC on els republicans decidiran si avalen l’acord amb el PSOE i faciliten la investidura del líder socialista Pedro Sánchez ha arrencat aquest dijous gairebé a un quart de sis de la tarda.

El màxim òrgan del partit entre congressos s’ha convocat per decidir si s’aprova el pacte amb el PSOE que contempla impulsar una taula de diàleg entre el govern català i l’espanyol, així com ratificar els acords que s’hi assoleixin amb una consulta a la ciutadania.

Si el Consell Nacional hi dona el vistiplau a l’acord, els 13 diputats al Congrés podrien abstenir-se i permetre així la investidura de Sánchez el proper 7 de gener.

Està previst que a les set del vespre el coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, faci una intervenció pública per anunciar la posició aprovada per l’òrgan del partit.

L’Executiva Nacional ampliada d’ERC va aprovar aquest dilluns celebrar el Consell Nacional després d’haver arribat al final de les negociacions amb el PSOE. La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, va mostrar-se “escèptica” amb el PSOE però va apuntar que l’acord és una “oportunitat” per activar “la via política”.

El Consell Nacional dels republicans arriba després que s’hagi produït una reunió entre el president de la Generalitat, Quim Torra, i el vicepresident del govern, Pere Aragonès, sobre l’acord dels republicans amb els socialistes. A la trobada, Torra ha traslladat a Aragonès que l’executiu “no assumeix” el pacte ERC-PSOE i ha defensat que és el president qui ha de “gestionar i validar qualsevol acord amb l’Estat”.

La portaveu de Junts per Catalunya (JxCat) al Congrés, Laura Borràs, ha alertat que les conseqüències de l’acord ERC-PSOE podrien portar a un avançament electoral a Catalunya. Borràs ha indicat que Torra participarà a la taula de negociació entre governs en funció dels “termes” del pacte entre republicans i socialistes.

A les portes de la seu d’ERC coincidint amb l’inici del Consell Nacional s’hi ha concentrat més d’una seixantena de persones per manifestar-se en contra de l’anomenada “Llei Aragonès” i demanar que es garanteixin les pensions.

En paral·lel, fonts del PSOE han avançat que a les sis de la tarda donaran a conèixer als mitjans el contingut de l’acord amb ERC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Presenten una altra querella contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona