Política

ERC descarta acords amb el PSC després de les eleccions: “No hi tenim res a pactar”

Aragonès demana superar el 50% del vot independentista per posar-lo damunt la taula de negociació amb l’Estat

El coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, ha assegurat aquest dissabte que els republicans no tenen “res a pactar” amb el PSC després de les properes eleccions al Parlament.

En una intervenció durant el 62è Congrés Regional d’ERC a Barcelona, Aragonès ha retret als socialistes “autoexcloure’s dels grans consensos de país” i dels pressupostos catalans, no haver assistit a la comissió del 155 on van comparèixer exconsellers presos per l’1-O i rebutjar l’autodeterminació.

Aragonès ha indicat així que ERC ha “d’obrir camí” cap a la independència i ha alertat que no s’aconseguirà “paralitzant” sinó “avançant”. Per això, ha demanat que en els propers comicis se superi el 50% del vot independentista i es pugui posar el resultat al damunt de la taula de negociació amb l’Estat.

El republicà ha defensat, en aquest sentit, que la formació fa de “ròtula” quan “cohesiona” diferents espais polítics i ha apel·lat als grans consensos de país.

Ha celebrat també haver fet “possible” allò que els deien que era “impossible” i ha posat d’exemple guanyar les eleccions municipals a Barcelona, “forçar” l’Estat a reconèixer el conflicte polític català i trobar acords parlamentaris per tirar endavant uns nous pressupostos catalans.

“Fer uns pressupostos amb formacions tant distants com l’antiga convergència de JxCat, l’espai hereu d’Iniciativa dels comuns era impossible però ho hem fet possible”, ha celebrat.

En aquest punt, ha titllat el PSC de “conservador” i ha lamentat la seva actitud de “bloqueig”. “Diuen que no calen uns pressupostos i que hauríem d’esperar al resultat de les eleccions que ha anunciat el president. Que les escoles bressol tinguin 70 milions d’euros i la salut un increment de 900 milions, haurem d’esperar a veure què passa”, ha criticat.

Aragonès ha acusat els socialistes d’estar prioritzat la tàctica electoral enlloc dels interessos de la ciutadania. “No ho permetrem. Hem treballat pels pressupostos”, ha exclamat.

Finalment, el també vicepresident del Govern ha presentat ERC com la força “cohesionadora” de l’independentisme i ha demanat que guanyar l’alcaldia de Barcelona a les properes municipals.

El PSC ha censurat aquesta setmana que el president de la Generalitat, Quim Torra, hagi donat per liquidada la legislatura sense assenyalar encara la data de les eleccions, a l’espera que abans s’aprovin els comptes catalans al Parlament.

Segons el republicà “ERC és honesta i ERC té paraula”. En canvi, els socialistes, segons Aragonès, “el que fan és subordinar els interessos de país i de la ciutadania als seus interessos electorals”.

Avís per a JxCat

El coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, ha avisat aquest dissabte, després del desencontre entre els republicans i JxCat que portarà a un avançament electoral, que “la independència no la fa qui crida més alt o es dóna cops més forts al pit, sinó qui aconsegueix més independentistes”.

Per això, l’home fort d’ERC ha demanat que l’independentisme superi el 50% dels vots en les pròximes eleccions catalanes per posar aquests resultats “sobre la taula de negociació” entre governs i que els poders de l’Estat “s’ho trobin aquí davant”.

“Que vegin que la ciutadania de Catalunya vol ser un Estat independent. Perquè la independència de Catalunya és la millor eina per construir un futur de dignitat per als nostres fills i filles”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Puigdemont critica que es pugui investigar els mossos que el protegeixen a Argelers

barcelona

El cap de llista del Partit Verd europeu dona suport a Eloi Badia

GIRONA
guerra a gaza

L’exèrcit d’Israel encercla amb tancs l’est de Rafah

barcelona
Política

Enric Auquer, Ana Polo, Alguer Miquel, Ginestà i 150 més suports a la CUP

barcelona
Unió Europea

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui (ERC)

“No hi ha hagut mai una aposta pel termalisme català”

Caldes de Montbui
Salvador Vergés
Candidat de Junts per Girona

“Sovint hem governat més nosaltres que el mateix govern”

política

Molts ous en una cistella

Argelers
Alejandro Fernández
Candidat del PP

“És evident que Illa prioritza un acord amb el separatisme”

Barcelona