Política

Palau-saverdera seguirà amb comptes prorrogats

L’alcaldessa no farà una quarta proposta i critica “la manca de voluntat de l’oposició”

“Totes les dificultats que hem tingut i que al llarg d’aquest 2020 complicaran la gestió serviran perquè l’any vinent les coses es puguin fer millor i tothom assumeixi la responsabilitat que li correspon, no tan sols el govern”, diu Isabel Cortada. L’alcaldessa de Palau-saverdera (Gent de Palau-AM) assumeix amb aquestes paraules que no presentarà una quarta proposta de pressupost per al 2020; les tres primeres van ser rebutjades per l’oposició, que suma cinc regidors (tres de Junts per Palau i dos d’Alternativa per Tothom), en contraposició als quatre del govern en minoria.

L’alcaldessa assumeix, doncs, que aquest exercici s’hauran d’anar fent plens i modificacions successives dels comptes de l’any anterior amb dos escenaris possibles: “Un escenari és el del diàleg, en què tothom hi surt guanyant, i el pitjor de tots i on ens trobem ara, és l’escenari en què tothom hi surt perdent.” Tot i apel·lar a aquest diàleg amb la voluntat de “seguir treballant pel benefici de tots els veïns” i no entrar en qualificacions amb l’oposició, l’alcaldessa també deixa clar que considera els dos altres grups responsables del bloqueig per una “manca de voluntat de consens” i lamenta que això “bloqueja projectes importants com la recollida del porta a porta” i dificultarà la gestió de més serveis municipals.

Intercanvi de retrets

Cortada assegura que ha anat incorporant propostes de l’oposició i que també es van proposar dues trobades, una el 12 de setembre i l’altra en el transcurs del ple ordinari del 23 de gener, i que no ha obtingut “resposta positiva”.

L’oposició, per la seva banda, fa els mateixos retrets de falta de consens al govern i ja ha deixat clar rebutjant les successives propostes de pressupost que considera el govern responsable del bloqueig.

Després de l’últim ple del gener, el portaveu d’Alternativa per Tothom, Miquel Serra, afirmava: “El govern ha triat governar en minoria, és responsabilitat seva buscar consensos.” En el mateix sentit, el portaveu de Junts per Palau, Jordi Compte, afirmava, referint-se al govern: “Estan tancats en el victimisme; el pressupost que s’ha presentat és una imposició i no és de consens.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GUERRA A GAZA

Els EUA admeten que Israel pot haver vulnerat el dret internacional humanitari

Barcelona
Orient Mitjà

L’emir de Kuwait dissol el Parlament i suspèn clàusules constitucionals

Barcelona

Cañigueral (ERC): “Ni un vot al PSC més espanyolista ni al Junts de les retallades”

SALT
política

Aragonès demana el vot per no posar “en risc” tots els avenços del seu govern

tarragona
política

Una última crida als indecisos tanca una campanya esvalotada

barcelona
Alemanya

Creix la tensió en la protesta contra l’ampliació de la ‘gigafactoria’ de Tesla

Barcelona
Política

Mor Pili Hernández, exregidora de Torredembarra

Paneque (PSC) demana el vot per iniciar una nova etapa a Catalunya

LLORET DE MAR
SOCIETAT

La JE avisa que els acampats de la UB no poden fer propaganda el 12-M

BARCELONA