Política

Iceta contraposa el “projecte col·lectiu” del PSC al dels partits amb “un líder meravellós que ho arregla tot”

El líder socialista recepta seducció per “enganxar” Catalunya a “un corrent hispànic de construcció progressista”

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha contraposat el “projecte col·lectiu” que veu en el seu partit a les formacions que tenen “un líder meravellós que ho arregla tot”. “Ara la política sembla molt centrada en els lideratges”, ha dit a l’obertura del congrés del PSC del Maresme, que s’ha celebrat aquest dissabte a Mataró. Iceta no s’ha referit explícitament a l’acte que el Consell per la República celebra avui mateix a Perpinyà amb l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, però sí que ha dedicat part del seu discurs davant dels militants a reflexionar sobre els lideratges: “Tu pots tenir un líder millor o pitjor, però el que realment és la clau de l’èxit és el col·lectiu”.

El líder socialista ha aprofitat també per valorar la reunió de la taula de diàleg entre la Generalitat i el govern espanyol. Iceta ha celebrat que l’executiu de Pedro Sánchez hagi apostat pel “camí de la seducció i el convenciment” davant de l’independentisme. “Era tan important demostrar que no només hi havia un camí per combatre l’independentisme, que és el de la llei i les prohibicions”, ha subratllat, i ha proposat “que Catalunya s’enganxi a un corrent hispànic i europeu de construcció progressista”.

El diàleg, ha afegit, “haurà d’aportar concrecions i resultats” i deixar de ser “una espècie d’abstracció”, però ha confiat que els grups independentistes no tornin a bloquejar l’aprovació dels pressupostos generals de l’Estat. “Encara no entenc com l’any passat des d’ERC i JxCat van fer caure un projecte que assegurava progrés i un tracte just per a les demandes de Catalunya”, ha lamentat.

“El PSC és l’esperança de les comarques més despoblades”

Iceta ha parlat també del fenomen de la despoblació del camp i ha criticat que les comarques que fa 30 anys que perden població “segueixen votant el mateix”. “Si seguiu votant el mateix espereu un resultat gaire diferent?”, els ha preguntat. I és que el dirigent socialista ha reivindicat el PSC com a “l’esperança pel desenvolupament de les comarques més despoblades del país”. “No és només un partit barceloní, metropolità ni eminentment urbà, és un partit de Catalunya”, ha proclamat.

A més, ha negat que el PSC pretengui ser “el complement de l’independentisme”, sinó que vol “substituir-lo”. “Després de deu anys es pot fer un balanç molt ajustat de la realitat i la paraula que millor defineix aquest temps de governs independentistes és fracàs”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona