Política

Forcadell demana cautelarment la llibertat al TC

Presenta un recurs d’empara per exigir la suspensió de la sentència

Denuncia llibertats fonamentals conculcades

La defensa de l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell va presentar ahir un recurs d’empara al TC amb el qual esgota el seu recorregut a la justícia espanyola abans de poder recórrer al Tribunal dels Drets Humans d’Estrasburg contra la sentència del Suprem que la va condemnar a onze anys i mig de presó i inhabilitació pel seu paper en el procés. El recurs de l’advocada Olga Arderiu demana de manera cautelar que, mentre no es resol, se suspengui l’aplicació de la pena de presó per preservar el dret a la llibertat, en virtut de l’article 56.2 de la llei orgànica del TC, que ho faculta “quan l’execució de l’acte o sentència impugnats produeixi un perjudici al recorrent que pogués fer a l’empara la seva finalitat”.

El document, de 174 planes, reclama de fet la nul·litat de la sentència del 14 d’octubre, com la de la interlocutòria del Suprem del 29 de gener que la confirmava, i reclama que siguin reconeguts a Forcadell drets fonamentals que entén conculcats, com la tutela judicial efectiva, la llibertat, la legalitat penal, la llibertat ideològica, d’expressió i de reunió i la de representació política.

La defensa al·lega que Forcadell es va limitar a protegir la llibertat d’expressió del Parlament, basant-se en el principi d’inviolabilitat dels diputats, “sense pertorbacions il·legítimes” i sense imposar una censura prèvia. Així mateix, denuncia que la sentència “criminalitza” els acusats pel seu ideari polític i recorda per exemple com en la fonamentació es fan “constants referències a aspectes ideològics” dels acusats, en especial de Forcadell. El recurs, que denuncia també l’abús que es va fer de la presó provisional, lamenta “la instrumentalització d’un procediment penal per abordar un contingut polític”, fet que ha provocat “una restricció injustificada dels drets fonamentals”, i ha desembocat en la imposició de “severíssimes i desproporcionades penes” a partir de fets que “no tenen rellevància penal”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Alemanya

Augmenta la tensió en la protesta contra l’ampliació de la ‘gigafactoria’ de Tesla

Barcelona
Política

Mor Pili Hernández, exregidora de Torredembarra

Paneque (PSC) demana el vot per iniciar una nova etapa a Catalunya

LLORET DE MAR
SOCIETAT

La Junta Electoral avisa que els acampats no poden fer propaganda el 12-M

BARCELONA
índia

L’oposició índia celebra com un triomf la llibertat sota fiança d’un líder detingut

barcelona
Guerra a Gaza

Tanquen la seu de l’Unrwa a Jerusalem Est després de dos atacs seguits

Barcelona

La CUP defensa fer fora “les forces d’ocupació” de Sant Climent Sescebes

SANT CLIMENT SESCEBES
Nacions Unides

Una aclaparadora majoria de l’Assemblea General demana la integració plena de Palestina a l’ONU

Barcelona
GIRONA

Veray demana el vot als indecisos per evitar una govern independentista

GIRONA