Política

En directe

Congrés dels diputats

Illa evita posar dates a la desescalada i subratlla que es farà quan sigui “segur”

El ministre de Sanitat assegura que “és millor tenir criteris clars que calendaris clars”

Reivindica els esforços del govern per fer front “a la pitjor pandèmia en, almenys, 100 anys”

El ministre espanyol de Sanitat, Salvador Illa, manté que encara no hi ha data definida per començar la desescalada de les mesures per contenir la pandèmia del nou coronavirus SARS-CoV-2 (Covid-19), tot i que el president Pedro Sánchez ha apuntat aquest dimarts al Congrés dels Diputats que es pot produir a partir de la segona quinzena de maig.

En resposta a les preguntes que els diputats del PP Cuca Gamarra i Guillermo Mariscal a la sessió de control al govern sobre l’estratègia de desconfinament, Illa ha assegurat que tenen “criteris clars” per enfrontar aquesta etapa, però no ho concretat dates. En aquest sentit, ha apuntat que el desconfinament es farà quan sigui “segur per a tota la ciutadania”. “És millor tenir criteris clars que calendaris clars”, ha afirmat.

El titular de Sanitat ha insistit que el govern en ple –sota la coordinació de la ministra Teresa Ribera– està elaborant els criteris i està “intentant anticipar escenaris”, però que no pot contestar a preguntes que “no tenen resposta”.

Gamarra ha preguntat a Illa com valora la seva gestió de la crisi i ha opinat que el govern no ha estat a l’alçada de la situació.

El ministre ha negat les acusacions “d’improvisació” i ha assegurat que l’executiu ha actuat amb “autoexigència i humilitat”. “Fa mesos que centra els seus esforços en combatre la Covid-19, conscients que es tracta de “la pitjor pandèmia en, com a mínim, 100 anys”, ha subratllat.

A més, ha defensat que les dades demostren que les mesures decretades estan funcionant, juntament amb l’esforç de la ciutadania i dels professionals sanitaris.

Mariscal ha reclamat saber quan començarà la desescalada i a quins territoris arribarà primer. Illa li ha respost que encara “no estem en aquesta etapa”. “Encara estem en confinament, tot i que ens podem permetre certa relaxació”, ha afegit.

Illa ha apel·lat al suport de totes les formacions per encarar l’etapa de transició, que ha avisat que serà “complicada”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat Francès

Nova Caledonia es revolta contra els canvis al cens electoral

Barcelona
política

Salvem Cal Macià exigeix començar a tramitar l’expropiació de l’immoble

ALCARRÀS
Guerra a Ucraïna

Un tren de mercaderies descarrila a Volgograd per un atac amb drons

Barcelona
guerra a Ucraïna

Blinken visita Ucraïna per sorpresa per mostrar el suport dels Estats Units

Barcelona
política

Els investigats de Tsunami acusen l’AN d’usar el terrorisme per impedir l’amnistia

barcelona

Escac a la junta birmana

Tòquio

La fractura passa factura

Argelers / Barcelona

Reset a l’escenari polític gironí després del 12-M

GIRONA
Salvador Vergés
Cap de llista de Junts i diputat electe

“En un context difícil hem augmentat el vot”

GIRONA