Política

Torra demanarà a Sánchez recuperar les competències

El president reclama tenir el control de les decisions i veu “absurd” que es prenguin “a 600 km de distància”

Confia que l’oposició doni suport al govern per tirar endavant el desconfinament

El president de la Generalitat, Quim Torra, demanarà a l’executiu espanyol que retorni al govern les competències per gestionar el desconfinament.

En una roda de premsa posterior al Consell Executiu extraordinari d’aquest dissabte, Torra ha explicat que a la reunió que mantindrà demà amb el cap del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la resta de presidents autonòmics plantejarà que la Generalitat pugui gestionar la desescalada de les restriccions per aturar la propagació del nou coronavirus SARS-CoV-2 (Covid-19).

“Hem arribat a la conclusió que la centralització no ha funcionat en aquesta crisi. És per això a la reunió de demà amb el president Sánchez exposaré una proposta per a la recuperació de la nostra competència i sobirania en el combat contra la Covid-19”, ha avançat Torra. “Aquesta tarda farem arribar el nostre pla al president Sánchez i la proposta perquè sigui la Generalitat qui decideixi el desconfinament”, ha detallat.

Torra ha detallat que la proposta que presentarà demà al govern espanyol “ofereix 3 opcions: aixecar l’Estat d’alarma, Mantenir l’Estat d’alarma només en alguns territoris, Modificar l’Estat d’alarma perquè l’Autoritat competent a Catalunya sigui el govern”.

Ha argumentat que “per poder impulsar aquest pla necessitem tenir el control de les decisions i els plans específics que cal aplicar”. “Això no es pot fer a 600 quilòmetres de distància, és absurd”, ha expressat.

El cap del govern s’ha mostrat confiat que els grups de l’oposició que ahir en l’aprovació dels pressupostos al Parlament van estendre la mà per fer front a la crisi sanitària ara li donin suport. “Del procés de confinament hem après que la centralització no ha ajudat a fer millor les coses. Qui millor pot fer el desconfinament és el govern de Catalunya i espero comptar amb l’oposició al costat de les institucions”, ha dit.

També ha dit estar “segur” que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, “donarà suport a què la Generalitat tiri endavant el pla de desconfinament, perquè el farem d’acord amb el que l’alcaldessa vulgui que sigui”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Europa

Un nou atac rus amb drons destrossa un hotel a Mikolàiv

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell