Política

El disseny de la reactivació encén els debats a Figueres

Govern i oposició apel·len a acords de ciutat però es retreuen la manera de procedir

S’aprova una primera ajuda de 300.000 euros per al comerç

Rebuig de la proposta de Cs de rebaixar sous als edils

Govern i oposició del consistori figuerenc coincideixen en la diagnosi, en el sentit d’admetre que la crisi econòmica postcoronavirus serà impactant; també coincideixen en la necessitat de fer-hi front anant tots a l’una. Aquí acaben, però, les coincidències i el ple telemàtic que es va fer ahir a Figueres va posar en evidència que govern i oposició discrepen sobre la manera de procedir.

Assessoria externa

El primer punt que va encendre el debat va ser quan l’alcaldessa, Agnès Lladó, va donar compte de l’adjudicació a l’empresa YG Companies Consultores SL del “servei de disseny del pla de reactivació econòmica post-Covid-19”. Jordi Masquef, portaveu de Junts (a l’oposició), va retreure que “s’hagi hagut d’anar a buscar una empresa de Barcelona”, amb un cost de prop de 18.000 euros, prescindint “dels tècnics municipals”. Sobretot, Masquef va aprofitar-ho per recordar que el seu grup havia entrat a l’Ajuntament fa tot just dos dies la seva segona proposta d’un pla de mesures per afrontar aquesta reactivació.

Jesús Quiroga, regidor de govern d’Empresa i Ocupació, li va respondre que la contractació d’aquesta empresa externa ha de permetre precisament empoderar els tècnics municipals. Quiroga va assegurar també que les propostes de Junts es tindran en compte, però va deixar clar que el pla de reactivació no es podia limitar a una “llista d’ocurrències” o uns “focs artificials”.

Ajudes als establiments

Un punt que es va aprovar per unanimitat va ser la modificació de crèdit que permetrà destinar 300.000 euros a ajudes al comerç de la ciutat per les mesures de seguretat que els establiments hauran d’implementar per la seguretat dels clients. Tot i els vots favorables, Ciutadans ho va considerar insuficient i Junts va trobar-hi a faltar les seves propostes.

Dues de les tres mocions que presentava el grup de Cs en el ple d’ahir van tornar a generar retrets. La primera proposava reduir un 25% el sou dels regidors i càrrecs de confiança. Lladó va justificar el vot en contra del govern apel·lant a la responsabilitat i el treball dels polítics, que va contraposar a propostes demagògiques; Junts es va abstenir, i la moció només va recollir els vots de Cs. Tampoc va tenir èxit la proposta de Cs de crear un “comitè de reactivació”.

Demà l’equip de govern de Figueres té previst presentar una bateria de mesures i una planificació estratègica per afrontar aquesta reactivació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALT

El ple municipal aprova el nou contracte de neteja i recollida de residus

SALT
estat espanyol

Sánchez exigeix a Milei una rectificació pública de les seves paraules

barcelona
regne unit

La justícia britànica frena l’extradició d’Assange als EUA

barcelona
guerra a gaza

El fiscal del TPI demana ordres de detenció contra Netanyahu, Gallant i tres líders de Hamàs

barcelona
política

Ajornen la declaració pel Tsunami a Barcelona a Rovira, Soler i Alay

barcelona

Absolt l'acusat de calumniar l’expresident del Consell Comarcal de la Garrotxa

sant jaume de llierca
estat espanyol

Espanya amenaça de trencar relacions amb l’Argentina

barcelona
àfrica

Intent de cop d’estat a la República Democràtica del Congo

Iran

Confirmen la mort del president iranià en l'accident d'helicòpter

barcelona