Política

Borràs: “Alarma la involució democràtica”

“El pla A no ha funcionat, no tenia un pla B i tenia un pla C: Ciutadans”

JxCat exigeix el retorn de competències

“El pla A no ha funcionat, deia que no tenia un pla B i ha acabat aplicant el pla C: amb C de Ciutadans.” Aquest és l’informe de la situació que la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, va reprotxar a Pedro Sánchez en un viu xoc de visions sobre com hauria de ser el camí del desconfinament i si l’ha de guiar Madrid com a far del que convé a tothom o bé ha de ser pilotat des de la Generalitat. “L’epidèmia del coronavirus evoluciona i ens alarma, però l’Estat involuciona i ens alarma també la involució democràtica de l’Estat”, va denunciar Borràs.

Per la portaveu de JxCat, no és cert el dilema de pròrroga o “caos”. “El pla B consistia i consisteix a retornar les competències, encara que el preu sigui evidenciar la seva incompetència”, va dir Borràs després de votar per segona vegada no a dilatar l’alarma. “Té un pla de reconfinament si hi ha una segona onada?”, va exigir.

Acollint el salt d’ERC al vot en contra com un reconeixement en diferit a la raó de JxCat, Borràs va utilitzar el dard de Jaume Asens (Podem) a Gabriel Rufián (ERC) per resoldre el dilema: “Jo dic: «més Tardà i més Torra». Comparteixen el dret a l’autodeterminació i l’1-O. I benvingut a la nostra posició, senyor Rufián. Quan coincidim ens fem comprendre millor, dins i fora.”

La portaveu de JxCat va ironitzar sobre el fet que la versió oficial digui que el virus no coneix territoris quan el desconfinament es fa amb la província com a base: “Quan li convé el virus no entén de territoris i quan li convé el virus ha après geografia d’Espanya. Les seves aliances han mutat abans que el virus.” Com a comiat, Borràs va llegir a Sánchez el pròleg de la Declaració de Granada del PSOE del 2013: “El centralisme només s’ha imposat sacrificant la llibertat política.”

LA FRASE

El virus no entén de territoris i ha après els d’Espanya. Les seves aliances han mutat abans que el virus
Laura Borràs
portaveu de jxcat al congrés

Asens: “Més Tardà i menys Torra i lligar-se a Pujol”

Si bé fins ara la veu d’Unides Podem en el debat de les pròrrogues de l’alarma havia estat la de Pablo Echenique, ahir, en el retorn a l’hemicicle, va ser Jaume Asens qui va pujar a la tribuna d’oradors i ho va fer elevant el to contra ERC pel fet de canviar ara l’abstenció pel no i passant de puntetes sobre el fet que era Ciutadans qui auxiliava el govern progressista. “Més Tardà i menys Torra. No necessitem l’ERC que viu lligada a Torra com vivia lligada a Pujol. Ara és moment de combatre aquests sectarismes”, va etzibar Asens als republicans, aprofitant que Joan Tardà havia aconsellat una abstenció abans que l’executiva d’ERC abracés el no.

Si bé l’al·ludit Gabriel Rufián va ironitzar dient que Asens havia estat escollit ahir precisament per representar la funció de fustigar ERC, les paraules van doldre també al president Torra. “Jaume, no et reconec. Ja em vas insultar titllant-me de feixista i vaig callar. Et demano excuses públiques”, exigia Torra a Asens.

Al portaveu de Podem, qui li va buscar les pessigolles de les contradiccions va ser Mireia Vehí (CUP). “Se’ns diu per què votem que no amb l’extrema dreta. I preguntem: per què sostenen de forma acrítica un govern que blinda els militars, la monarquia i la banca? Senyor Asens, en quinze dies han pactat pressupostos neoliberals amb Torra i un estat d’alarma amb Ciutadans”, va etzibar Vehí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Sánchez exigeix a Milei una rectificació pública de les seves paraules

barcelona
regne unit

La justícia britànica frena l’extradició d’Assange als EUA

barcelona
guerra a gaza

El fiscal del TPI demana ordres de detenció contra Netanyahu, Gallant i tres líders de Hamàs

barcelona
política

Ajornen la declaració pel Tsunami a Barcelona a Rovira, Soler i Alay

barcelona

Absolt l'acusat de calumniar l’expresident del Consell Comarcal de la Garrotxa

sant jaume de llierca
estat espanyol

Espanya amenaça de trencar relacions amb l’Argentina

barcelona
àfrica

Intent de cop d’estat a la República Democràtica del Congo

Iran

Confirmen la mort del president iranià en l'accident d'helicòpter

barcelona
CARLES RUIZ
Alcalde de Viladecans

“Viladecans té el repte de ser neutra en emissions el 2030”

Viladecans