Política

El PSC de Palafolls respon a la denúncia contra l'alcalde fent-lo candidat a les municipals del 2011

Defensa que el constructor i el PP s'han aliat per «derrocar» Valentí Agustí

La millor resposta: l'atac. El PSC de Palafolls va sortir ahir a la palestra per defensar amb dents i ungles el seu alcalde, Valentí Agustí, i per demostrar que la denúncia a la fiscalia per presumptes irregularitats urbanístiques no ha afectat gens la seva credibilitat davant la formació. Tant és així que, «tot i que fa temps que ell volia que es produís el relleu, el PSC de Palafolls proclama com a candidat a les properes eleccions Valentí Agustí». El veterà polític, amb 27 anys al capdavant de l'alcaldia, serà la vuitena vegada que es presenta a uns comicis.

Versió oficial

L'escrit del PSC especifica un cop més la versió oficial sorgida del consistori sobre la vinculació que el constructor denunciant ha tingut amb el govern local. La formació notifica que Christophe Lemonche és militant del PP i que aquesta condició ha propiciat que s'aliï amb Òscar Bermán –també president de la formació popular– per intentar derrocar l'alcalde a un any de vista de les eleccions. Com a argument de les seves paraules, el PSC apunta que el PP local ja ha presentat fins ara «sis acusacions diferents de corrupció i totes han estat resoltes amb sentències favorables a l'alcalde». Els socialistes insisteixen que l'adjudicació de la concessió administrativa per explotar els pàrquings sota les grades del camp de futbol –que ha estat el motiu de la denúncia– es va fer seguint la normativa. «És Christophe Lemonche qui no ha pagat el cost de la concessió, que supera els 500.000 euros, i, alhora, és l'Ajuntament qui va haver d'intervenir per alliberar la hipoteca de 120.000 euros dels pàrquings venuts que no es podien escripturar als primers compradors», diu el partit, i hi afegeix que «encara està fent obres per a l'acabament i la reparació dels defectes constructius de l'obra».

Un cop vinculat el constructor a determinats interessos del PP de Palafolls, el grup del PSC es pregunta com és que el regidor Òscar Bermán, «que fa dotze anys que és a l'Ajuntament», no ha denunciat abans les presumptes adjudicacions a dit d'obres de l'alcalde quan aquestes han estat votades en el ple.

D'altra banda, també retreu al regidor popular «fets obscurs» per explicar que dos dels pàrquings del camp de futbol van ser comprats per familiars de la tinenta d'alcalde Dolors Agüera. «De la mateixa manera hi ha almenys tres militants o simpatitzants del PP que han comprat pàrquings i que van ser els primers a tenir les claus, sense estar l'obra encara acabada. Les claus les tenia Christophe Lemonche», assenyalen. Finalment, el PSC recorda que el constructor «està denunciat per diferents ciutadans de Palafolls» i que el persegueixen creditors i proveïdors a qui suposadament deu diners.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona
guerra a Gaza

Acaben sense acord les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ
política

Aragonès demana que “cap vot catalanista” vagi al PSC i es conjura perquè no governi

barcelona

Orriols participa de la retirada del cartell de festa censurat del balcó de l’Ajuntament

RIPOLL

Presó per un dels cinc sospitosos de cometre narcoassalts

FIGUERES
Estats Units

Stormy Daniels insisteix que ha dit “la veritat” sobre Trump

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel desafia Biden i manté els plans a Gaza encara que “hagi d'estar sol”

barcelona

Paneque (PSC): “Som l’únic partit amb programa específic per la demarcació”

GIRONA