Política

Álvarez de Toledo acusa el govern espanyol d’emetre “tòxiques acusacions” sobre la dreta

La vicepresidenta Carmen Calvo apel·la al compliment de la llei i convida la portaveu popular a un cafè: “Accepti-ho”

La portaveu del PP al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, ha acusat el govern espanyol de vincular la dreta i un hipotètic cop d’estat per derrocar l’executiu de Pedro Sánchez amb la voluntat de “camuflar” la responsabilitat de l’estat en la mort de milers de ciutadans per la pandèmia de covid-19. A la sessió de control al Congrés, la dirigent popular ha denunciat aquestes “tòxiques acusacions” davant la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, i les ha considerat “una vulgar estratègia de camuflatge”. Alhora, ha deplorat que el govern espanyol hagi cessat el coronel Diego Pérez de los Cobos com a responsable de la Guàrdia Civil a Madrid i, segons Álvarez de Toledo, hagi “auxiliat” el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero.

Calvo ha respost apel·lant al compliment de la llei com a “única veritat incontestable” i ha convidat la diputada del PP a una reunió. “Com que ha fet una pregunta interessant i enciclopèdica, prengui’s un cafè amb mi amb un parell d’hores per endavant. Accepti-ho”, li ha proposat.

Pablo Iglesias i les portes giratòries

El PP també ha interpel·lat el vicepresident segon, Pablo Iglesias, de la mà del secretari general del partit, Teodoro García Egea. El diputat ha preguntat si Iglesias continua considerant les portes giratòries –la contractació de polítics per part de grans empreses– “una forma de corrupció”, a la qual cosa Iglesias ha respost que “sí”. La pregunta arriba després de saber-se que l’exministre socialista José Blanco, l’expresident de la Generalitat i també exministre José Montilla i un col·laborador de Podem, José Gallego, hagin estat fitxats per al consell d’administració d’Enagás.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia