Política

Torra, a Montero: “Ens queixarem cada dia i cada hora per reclamar els recursos que el país necessita”

El president veu com “un drama” que Catalunya hagi “d’exigir” els recursos que assegura que “genera”

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha volgut replicar aquest dimecres a la ministra d’Hisenda i portaveu del govern espanyol, Maria Jesús Montero, que va criticar que el Govern estigués constantment molest amb les decisions de l’Estat i va atribuir-li un discurs “que recordava massa al d’Espanya ens roba”. “Que sàpiga la ministra que ens queixarem cada dia i cada hora per reclamar els recursos que el país necessita per poder atendre les necessitats socials i les expectatives i oportunitats que necessitem”, ha dit Torra després d’una visita a la Fundació Arrels.

Per al president, la situació actual és “un drama” perquè Catalunya “genera els recursos” que necessita però “el problema és que no en pot disposar i per això es veu obligada a exigir-los”. En aquest sentit, Torra ha insistit que “sense els 15.000 milions” que ve reclamant a l’Estat per la crisi de la covid-19, la Generalitat “no se’n sortirà”. Hem posat xifres sobre la taula i són esgarrifoses”, ha afegit. I és que per al president, el repartiment que fa el govern espanyol dels recursos entre les autonomies per pal·liar els efectes del coronavirus no és l’adequat. “S’han canviat els criteris a pitjor. Ha desaparegut el concepte social”, ha comentat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia