Política

El govern de Sant Llorenç signa un pacte amb Soler per l'estabilitat

El pacte, que es resumeix en quatre punts, inclou la creació d'una comissió de seguiment del govern

L'alcalde, Àlex Jover (PSC), va fer públic ahir a través d'una carta adreçada als veïns el contingut del pacte per l'estabilitat municipal que van signar dimecres de la setmana passada els regidors del govern, incloent-hi Agustí Soler, i que va permetre fer avortar a darrera hora la moció de censura que es va debatre dos dies després. En la carta que va repartir ahir, una setmana després del ple de moció de censura, Jover diu que «l'acord de mínims» va servir, per un costat, per «desblocar la situació i garantir el normal desenvolupament de l'Ajuntament, fer que la moció de censura no prosperés», i que els signants van assumir «el compromís de desenvolupar els acords de forma immediata després de la moció».

El pacte per l'estabilitat municipal de Sant Llorenç d'Hortons, que porta la signatura dels sis regidors del govern, preveu el compromís «d'estudiar i si escau aprovar» la proposta del nou organigrama del personal de l'Ajuntament, el compromís per estudiar i aprovar les modificacions de crèdit pressupostàries, continuar amb l'auditoria de gestió de l'empresa pública municipal per conèixer la situació actual i la detallada de cadascun dels convenis urbanístics que s'estan tramitant i, finalment, «la creació d'una comissió de seguiment de l'acció de govern formada per un representant de cada grup».

Segons s'explica en el text del pacte, «el contingut d'aquesta comissió serà, entre altres, els temes relacionats amb la planificació d'inversions, el seguiment del procés de les auditories demanades a la Diputació, el seguiment de la implantació del nou organigrama de personal i la presentació i el seguiment de les modificacions de crèdit. Tot això amb la finalitat d'intentar consensuar els temes importants de l'acció de govern abans de la seva realització».

L'alcalde de Sant Llorenç d'Hortons, Àlex Jover, explica en la carta que el govern que presideix considera que «l'acord consensuat ha estat un exercici de responsabilitat per tal de donar a l'Ajuntament l'estabilitat que es mereix i poder dedicar tots els esforços a tirar endavant els projectes iniciats». L'alcalde acaba la carta demanant un «compromís a tots els regidors de l'Ajuntament per seguir dialogant i consensuant els temes més importants». Tot i els reiterats intents per poder establir comunicació amb el regidor Agustí Soler, no ha estat possible encara poder parlar amb ell perquè valorés l'acord i l'estat de compliment en el dia d'ahir. El web de l'Ajuntament continuava ahir informant que Soler és el segon tinent d'alcalde del govern i que pertany al grup municipal del PSC-PM.

«És un pacte sense cap contingut»

La cap de CiU al municipi, Flèrida Melgen, va mostrar ahir la seva sorpresa en llegir els punts del pacte per l'estabilitat municipal perquè «té un contingut escàs, no concreta res i es dedica a parlar del compromís a treballar quan es pressuposa que el compromís ja hi era. Si el pacte realment és aquest que s'ho facin mirar». Flèrida Melgen deia ahir que no entén que el govern local hagi tardat tant a donar a conèixer els punts «per dir el que s'acaba explicant», i va demanar que «ara que el govern torna a tenir de nou la majoria presenti al ple municipal per a la seva aprovació, si volen demà mateix, la proposta de nou organigrama perquè l'aprovin i deixin de responsabilitzar el grup municipal de CiU». La cap de la federació local va voler deixar clar ahir que el seu grup sempre ha estat en contra del gerent i l'empresa municipal. En la carta que va enviar Jover a la població el dia 24 de maig, s'explica que a finals d'abril Melgen i Soler van demanar revocar els membres del consell d'administració de l'empresa i ampliar les competències que ara té l'Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Biden i Trump acorden celebrar dos debats electorals televisats

barcelona
Països Baixos

L’extrema dreta arriba a un acord de coalició amb tres partits de centre i dreta

Barcelona
Suïssa

Condemnen un exministre gambià per crims contra la humanitat

barcelona
Política

Mor Imma Costa, alcaldessa de l’Ajuntament del Montmell durant 16 anys

política

Executiva d’ERC tot i que Junqueras s’oferís per liderar-la

barcelona
europa central

El primer ministre d’Eslovàquia, Robert Fico, ferit greu en un atemptat

barcelona
guerra a europa

Les tropes ucraïneses retrocedeixen a Khàrkiv davant l’avenç rus

barcelona
Política

La Fiscalia s’oposa a investigar la Mesa del Parlament per la ILP de la independència

barcelona
judicial

Boye demana ajornar les declaracions dels investigats del cas Tsunami

barcelona