Política

Enganxada entre Torra i Pueyo per la gestió dels rebrots a Lleida

El president Quim Torra va protagonitzar ahir una enganxada pública amb el paer en cap de Lleida, Miquel Pueyo, que a La Vanguardia li va retreure que, tot i que li ho va demanar, “no va voler o no va poder donar la cara davant dels lleidatans” per anunciar el “cop dur” que va suposar el confinament del Segrià, i van haver de ser els consellers Buch i Vergés, a qui ja va traslladar la seva “irritació”, els que anessin a la ciutat a anunciar-ho. Segons Pueyo, que també va denunciar que l’Estat “ha brillat per la seva absència” en la crisi tot i ser responsable del flux dels temporers, una ciutat com Lleida, amb 140.000 habitants, “ha de ser consultada” abans de prendre’s una decisió així. Torra li va contestar a Twitter que lamenta “enormement” les declaracions, “sense cap fonament de veritat”, tot i que va evitar burxar. “Com a president, no entraré en polèmiques de curta volada”, va tancar per recordar que la seva prioritat és “salvar vides i futurs de tots els ciutadans del país”. “I així seguiré”, va cloure.

La líder de Cs, Lorena Roldán, també va retreure a Torra que “ha perdut el control de la situació” i gestiona la crisi “amb caos i improvisació”, perquè ha tancat l’oci nocturn “sense consens ni dades suficients”. També a Twitter, Roldán li va demanar a Pedro Sánchez que “actuï”. Entretant, en la reunió de la seva interparlamentària, el líder del PSC, Miquel Iceta, va acusar Torra d’haver arribat “tard i malament a tot” i no haver-se preparat per als rebrots “anunciats”. “Després de tres mesos queixant-se sobre el que feia el govern d’Espanya, no van aprofitar per preparar-se per al que era obvi”, va lamentar. Iceta exigeix eleccions per poder iniciar “un canvi de rumb”, i hi reclama un “resultat excepcional” per evitar la reedició d’un govern independentista. “Si no guanyem nosaltres hi haurà quatre anys del mateix, de retrocés”, va alertar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona