Política

NOVA ZELANDA

El supremacista de Christchurch planificava atacar una altra mesquita

Breston Tarrant, l’autor de l’atemptat d’extrema dreta del 15 de març del 2019 contra dues mesquites a la ciutat de Christchurch, havia planificat continuar matant en un altre atac a una tercera mesquita. Així va quedar exposar ahir en la vista judicial per a la lectura de la sentència del judici contra aquest australià de 29 anys i d’ideologia supremacista. Tarrant va assassinar 51 persones de religió musulmana mentre pregaven a les mesquites d’Al-Noor i Linwood.

La vista judicial durarà quatre dies, durant els quals Tarrant escoltarà 66 testimonis de familiars dels morts i víctimes de l’atemptat. Acabarà aquest dijous, amb la lectura de la sentència, que podria portar-lo per tota la vida a la presó amb una condemna de cadena perpètua per un crim d’odi que va esgarrifar tota la societat de Nova Zelanda. Tarrant es troba actualment reclòs en una presó de màxima seguretat i s’enfronta a 51 acusacions d’assassinat, 40 de temptativa d’assassinat i una de terrorisme. Malgrat això, assumeix personalment la seva representació legal. El fiscal Barnaby Hawes va exposar ahir que l’acusat va planificar curosament els dos atacs, que van incloure la compra d’armes de tipus militar i també l’ús de drons per sobrevolar les mesquites prèviament i fer-se una idea de com executar-los.

Tarrant va intentar “causar el major nombre de morts possibles”, segons Hawes. Pretenia “eliminar físicament als invasors” musulmans i no europeus de Nova Zelanda. Després dels dos atacs, Tarrant va ser detingut mentre es dirigia a una altra mesquita, presumptament amb les mateixes intencions criminals.

Una de les primeres víctimes a comparèixer davant de Tarrant i el tribunal va ser l’imam Gamal Fouda, que dirigia les pregàries a Al-Noor: “Estaves equivocat i vas ser enganyat, el teu odi és innecessari”, va dir a l’acusat. Una dona, Maysoon Salama, que va perdre el seu fill i el marit va ser ferit, li va recriminar que hagi deixat 51 orfes menors d’edat: “No puc perdonar-te”, va dir a un impassible Tarrant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona