Política

La consulta metropolitana arriba a l'11,3% de participació en un matí

Mataró, que partia amb el 17% de vot anticipat, arriba al 20%.

La coordinadora assumeix que la participació disminuirà respecte d'altres onades territoris més propicis

També s'esperen més vots pel no al cinturó roig

L'11,3% del electors, 55.000 persones, han anat a votar aquest diumenge fins a les 13.45 hores en els 47 municipis on se celebra la consulta sobre la independència, comptant-hi el vot anticipat. Es tracta de la dada més baixa a aquesta hora que s'ha registrat fins ara si es compara amb les tres onades de consultes anteriors, però la mitjana contrasta amb el cas de Mataró, on al migdia ja s'havia a arribat al 20% de participació, gràcies en gran part al 17% del padró que ja havia votat anticipadament.

El portaveu de la coordinadora nacional de les consultes, Uriel Beltran, ha destacat que són dades similars a les que es van registrar el 25 d'abril, però tenint en compte que les consultes s'estan celebrant en poblacions de l'àrea metropolitana, de menys penetració independentista.

Bertran, ha deixat clar que assumeixen que la participació disminuirà en aquesta quarta onada de consultes independentistes, però ha remarcat l'èxit que suposa haver pogut celebrar aquest tipus d'iniciatives a Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat o Sant Feliu. En roda de premsa des de Sant Feliu, Bertran ha recordat que mobilitzar en ciutats grans és més difícils, i més quan tens alguns ajuntaments en contra. «El mateix Hereu pot explicar com és de difícil arribar al conjunt de la ciutadania», ha ironitzat. De moment, la jornada es desenvolupa amb normalitat.

Bertran ha denunciat que alguns ajuntaments estan posant «pals a les rodes». El cas de Cornellà de Llobregat, amb alcalde socialista, és el més clar, perquè no es va permetre ni que es debatés la moció a l'Ajuntament, s'ha queixat. El diputat ha lamentat aquest «caciquisme urbà'» que no s'havia registrat fins ara, i que també s'ha pogut veure a Sant Feliu de Llobregat. «No esperem els nivells de participació d'Osona i de La Garrotxa perquè estem en unes condicions totalment diferents», ha conclòs.

En la mateixa línia, ha admès que també preveuen que hi hagi un resultat percentualment superior dels vots en contra de la independència en l'anomenat cinturó roig metropolità, i més tenint en compte que hi ha hagut una campanya organitzada en defensa d'aquesta opció. Bertran ha celebrat que les consultes s'hagin normalitzat fins el punt que hi puguin haver campanyes a favor i en contra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona