Política

FRANÇA

Fereixen de gravetat un sacerdot ortodox davant la seva església, a Lió

Un sacerdot ortodox va resultar ferit de gravetat per bala, ahir en una església de Lió, després que li disparés un desconegut que es va donar a la fuga. El religiós va ser evacuat amb ferides a l’abdomen i la seva vida corre perill, segons van indicar fonts policials. Els primers elements de la investigació indiquen que l’agressor va disparar dos trets amb un fusell amb el canó retallat, sobre les 16 h, quan el sacerdot es disposava a tancar la seva església, un temple ortodox grec situat al districte 7 de la tercera ciutat de l’Estat francès, al barri de Jean Macé. Segons la cadena BFMTV, el ferit, de 52 anys, és d’origen grec.

L’atac es va produir dos dies després que tres persones fossin degollades en una basílica catòlica a Niça, fet que va porta el govern a reforçar la seguretat als temples religiosos en vigílies de la festa de Tots Sants. El primer ministre francès, Jean Castex, va interrompre una visita que estava fent, precisament, a Saint-Etienne-de-Rouvray (Normandia), escenari de l’assassinat d’un capellà catòlic el 2016 a mans d’un islamista, per comprovar el reforçament de la seguretat als llocs de culte, per participar en una cèl·lula de crisi a París convocada pel ministre de l’Interior, Gérald Darmanin.

Ahir, també es va saber que una tercera persona va ser detinguda, divendres a la nit, amb relació al triple atemptat perpetrat dijous a Niça, incloent-hi l’atacant. Es tracta d’un home d’uns 35 anys que els investigadors sospiten que va estar en contacte amb l’agressor la vigília dels atemptats, igual que el segon detingut. L’autor dels fets, un tunisià de 21 anys que va entrar a Europa des de l’illa italiana de Lampedusa, on havia arribat en una barca d’immigrants, continua hospitalitzat com a conseqüència de les ferides durant la detenció. El president de la República, Emmanuel Macron, es va entrevistar, divendres, amb el papa Francesc, a qui va garantir que lluitarà “sense descans contra l’extremisme perquè tots els francesos puguin viure la seva fe en pau i sense por”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona