Política

Arrimadas adverteix Sánchez que “haurà d’elegir” entre Cs o les “cacicades nacionalistes” d’ERC i Bildu

La líder de Cs avança que posarà sobre la taula noves “línies taronja” per negociar els pressupostos

La líder de Cs, Inés Arrimadas, ha advertit aquest dijous al govern espanyol que “ha arribat l’hora de la veritat” i “haurà d’elegir” entre Cs i les “cacicades nacionalistes” d’ERC i Bildu. “Estarem amb la mà estesa fins l’última hora”, ha dit, però les dues opcions “són incompatibles” perquè Cs és “l’antítesi de les concessions al separatisme”. “Si no agafen la mà de Cs perquè agafen la de Bildu i ERC”, ha advertit, “mai podran tornar a dir que no tenien altra opció”.

Arrimadas ha comparegut al debat de les esmenes a la totalitat dels pressupostos generals de l’estat. La seva formació votarà en contra els textos de devolució que han presentat PP, Vox, JxCat, CUP, BNG, CC i Foro Asturias.

Ho farà, ha dit, per “utilitat”, perquè malgrat que aquests no són els pressupostos que ens agraden”, “prefereixo millorar-los i participar en el que pugui” que presentar la “vuitena esmena a la totalitat” sense cap efecte.

En tot cas ha advertit que el gest d’aquest dijous no suposa que la seva formació voti a favor dels pressupostos. Per fer-ho, ha dit, calen “més línies taronja”, on li demanarem “moderació, seriositat, i no cedir al xantatge del separatisme”.

Segons ha avançat, condicionarà el seu sí a l’extensió dels ERTO i la millora de les condicions dels autònoms, que “no són Superman”.

Amb tot, Arrimadas ha advertit també que els socis del govern espanyol hauran d’elegir entre la via de Cs “o la del separatisme i de Bildu”, que “volen tornar a humiliar les famílies que volen que els nostres fills s’escolaritzin també en castellà”.

Resposta Montero

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha retret aquest dijous a la líder de Cs que condicioni el suport final als pressupostos generals de l’Estat al fet que el govern espanyol retiri l’esmena de la Llei Celaá acordada entre el PSOE, Podem i ERC per eliminar el castellà com a llengua vehicular a l’escola catalana. Montero s’ha mostrat “sorpresa” pel fet que Arrimadas vinculi els comptes a qüestions que “no hi tenen res a veure” i ha demanat alçada de mires per aprovar uns comptes, ha dit, necessaris per plantar cara a la pandèmia. “Em sembla molt important que en aquest moment els ciutadans sentin alt i clar que aquest Congrés s’està ocupant dels seus interessos perquè tinguin un sistema de protecció”, ha dit.

En aquest marc, Montero ha demanat a Cs i també a ERC que deixin enrere els interessos electorals per als comicis de febrer a Catalunya i permetin que prosperin els comptes perquè “sigui qui sigui que guanyi aquestes eleccions” el futur govern de la Generalitat disposi dels recursos necessaris per afrontar la pandèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona