Política

Els comuns no volen que Costa presideixi res al Parlament

Demanen a Torrent que no li delegui funcions

Costa admet l’error però crida a no fer la campanya als xenòfobs

Més llenya a la polèmica per la reunió de grupuscles independentistes en què hi havia el xenòfob Front Nacional de Catalunya (FNC) però a la qual també van assistir el vicepresident del Parlament, Josep Costa (JxCat), i Demòcrates. El mateix Costa admetia ahir a TV3 que havia comès un “error involuntari” perquè ni sabia que en la reunió convocada hi hauria representants del FNC ni, un cop començada, els va identificar com a tals, segons la seva versió. Costa va advertir que utilitzar l’extrema dreta com a arma llancívola entre partits els dona “la visibilitat que no es mereixen”.

De fet, Costa va tornar a demanar la dimissió del president d’ERC al Parlament, Sergi Sabrià, per una “burda difamació” per desgastar-lo políticament. També al programa de TV3, Sabrià reiterava que Costa hauria de dimitir de vicepresident del Parlament perquè va fer propostes als reunits, també als del FNC, en comptes d’abandonar la reunió.

En vista que Costa no pensa dimitir, ahir Catalunya en Comú va enviar una carta al president del Parlament, el republicà Roger Torrent, perquè no delegui en Costa les seves funcions de president en cap més ple ni en cap altre acte institucional. La candidata, Jéssica Albiach, també vol que les majories parlamentàries facin fora els diputats de Demòcrates –Antoni Castellà i Assumpció Laïlla– de les presidències de les comissions parlamentàries perquè també la seva formació era a la reunió en què va participar extrema dreta independentista.

Per la seva banda, Demòcrates tornava a carregar ahir contra ERC escenificant la ruptura que fa temps que s’ha produït amb ells al grup dels republicans del qual formen part. A la petició que els ha fet ERC perquè abandonin el grup republicà o deixin l’escó, Castellà responia demanant el mateix als 30 diputats d’ERC perquè, segons ell, el partit ha “canviat d’orientació” política i ha incomplert l’acord de grup.

Junts per Catalunya fa pinya

f.e

La consigna que es va voler donar ahir des de JxCat va ser la de ple suport a la figura de Josep Costa, davant el que consideren que és una polèmica del tot “estèril” i que ha agafat una volada excessiva. L’encarregada d’emfatitzar-ho va ser la seva vicepresidenta, Elsa Artadi, que va recordar que la formació no va assistir a la controvertida trobada on van participar membres del FNC, perquè, entre altres arguments, no s’han plantejat fer cap coalició amb vista a les eleccions. Després de donar per bones les explicacions de Costa, Artadi va assegurar que, en cap cas, se li ha demanat que dimiteix com a vicepresident del Parlament, i va insistir, que tot plegat és un enrenou amb finalitats “interessades”. “Es vol desgastar la persona que ha liderat des de JxCat al Parlament la reivindicació dels drets i les llibertats, per exemple dels diputats, amb accions i no únicament amb proclames”, va reblar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

europa de l’est

Geòrgia aprova la llei d’agents estrangers enmig de fortes protestes

barcelona
estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona