Política

Trump anuncia que no anirà a la presa de possessió de Biden

És un fet poc usual que el president sortint dels EUA no assisteix a la cerimònia de relleu

El republicà ha reconegut avui per primer cop la seva derrota i ha condemnat l’assalt al Capitoli

El president sortint dels Estats Units d’Amèrica (EUA), Donald Trump, no assistirà a la presa de possessió del president electe Joe Biden el proper 20 de gener.

Malgrat reconèixer finalment la seva derrota electoral, Trump ha descartat a participar a la cerimònia. “A tots aquells que m’ho heu preguntat, no aniré a la inauguració del proper 20 de gener”, ha  anunciat aquest divendres el mateix Trump en un breu missatge al seu perfil de Twitter, que ja ha estat desbloquejat.

La inusual decisió de Trump trenca amb la llarga tradició per la que els presidents que abandonen la Casa Blanca sempre participen en la cerimònia on passen el relleu al seu successor.

Precisament, la seva primera publicació després de recuperar l’accés a la xarxa social ha estat el vídeo on assumeix explícitament que Biden és el guanyador de les eleccions i promet a una transició “suau i ordenada”.

Trump s’ha passat els últims dos mesos, d’ençà que es van conèixer els resultats de les eleccions, denunciant suposades irregularitats i un presumpte frau electoral, que no ha pogut demostrar. De fet, s’atribueix al republicà haver arengat els seus simpatitzants manifestar-se el passat dimecres davant el Congrés dels EUA, on se celebrava el plenari que va ratificar l’elecció de Joe Biden. Les protestes van derivar en un assalt al Capitoli, en el quals van morir cinc persones, entre les quals un policia.

En el seu discurs d’avui, el president sortint condemna expressament els fets i assegura que aquells qui hagin comès crims en els incidents “pagaran per això”.

En un missatge posterior, el governant republicà ha enviat un missatge d’ànims als seus seguidors. “Els 75.000.000 grans patriotes nord-americans que em van votar a mi, [i també per uns] Estats Units primer i per tornar a fer d’Amèrica un gran país, tindran una veu gegant en el futur”, ha assegurat. “No se’ls faltarà al respecte ni seran tractats injustament de cap manera o forma”, ha reblat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

escòcia

El ministre principal escocès vol mantenir-se en el poder després de trencar la coalició

barcelona
Haití

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

El creixement de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Presenten una altra querella contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona