Política

Terrassa (Vallès Occidental)

Ajuda de la Creu Roja per gestionar les cues

L’Ajuntament de Terrassa ha decidit fer un pas més enllà i ampliar algunes de les recomanacions sanitàries dels protocols establerts pel govern de la Generalitat. Per exemple, ha demanat la col·laboració de la Creu Roja, “aprofitant la seva experiència en cribratges massius”, segons va dir el tinent d’alcalde de l’àrea de Serveis Generals i Govern Obert, Isaac Albert. S’encarregaran de la gestió dels espais exteriors, controlant que les cues es facin seguint les distàncies de seguretat i utilitzant la mascareta, i comprovaran que els electors siguin en el col·legi electoral que els pertoca. Una altra mesura que va més enllà és el desdoblament no només del nombre de meses que tenen més de 900 electors, sinó també del de les de 850 electors. A més, a banda de ser un dels primers municipis que va fer el sorteig, també es va optar d’entrada per escollir fins a quatre suplents per cada un dels 795 membres de les meses, per agilitzar la seva constitució el 14-F si algú no es presenta. En total hi haurà 21 meses més que en altres comicis, fins a arribar a 265 en total. El 25 de gener ja s’havien enviat el 50% de les notificacions.

El desplegament fa temps que s’està preparant i ha suposat un gran esforç per incorporar totes les mesures i protocols a la tercera ciutat més poblada de Catalunya, ja que ha significat que “una de cada tres persones” canviï de local electoral. El consistori ho ha aprofitat, però, per actualitzar el mapa electoral incorporant molts locals per a futurs comicis i fent-ne desaparèixer d’altres. Es passarà de 46 a 60 locals, dels quals 41 es mantenen i 19 s’incorporaran per primera vegada. Quatre d’aquests nous ho són només per a aquesta ocasió: l’edifici modernista de la Masia Freixa, el recinte Firal, la Sala Muncunill i el Vapor Universitari. Perquè la gent tingui constància dels canvis s’enganxaran cartells a les comunitats veïnals i es faran bustiades a les seccions censals amb canvis de col·legis electorals.

El cost també s’ha incrementat, passant de 115.000 euros a un d’estimat de 250.000 euros. I hi haurà 108 responsables de l’administració vetllant perquè es compleixin totes les mesures. Segons va explicar Albert, el consistori ja té fa dies tot el material sanitari necessari per repartir: mascaretes, guants, gel hidroalcohòlic i els equips de protecció individual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona