Política

Estats Units

Morta de por en un lavabo del Capitoli

La congressista Alexandria Ocasio-Cortez explica que va témer per la seva vida durant l’assalt al Congrés i demana que s’exigeixin responsabilitats a Trump

Compara la situació amb una agressió sexual de què va ser objecte

Cada dia que passa surten noves revelacions dels fets que van succeir el dia de l’assalt al Capitoli, el 6 de gener passat, i del perill a què van estar sotmesos els polítics que eren a dins de l’edifici. Una de les congressistes més populars dels Estats Units, la demòcrata Alexandria Ocasio-Cortez, va explicar, en un vídeo en directe per Instagram, la por que va passar aquell dia a l’interior del Capitoli, i va comparar l’actitud dels assaltants amb la dels agressors sexuals, com els que van abusar d’ella en un episodi traumàtic de la seva vida que, fins ara, coneixien molt poques persones.

Ocasio-Cortez va explicar que aquell dia, quan tornava al seu despatx, ella i un col·laborador van sentir “forts cops de porta” que s’anaven acostant cap allà on eren ells dos. “Era com si algú intentés esbotzar la porta. No se sentien veus, ni crits. Ningú no deia qui era”, va relatar la congressista. “Em pensava que em moriria”, hi va afegir.

La congressista es va amagar al lavabo del despatx del seu director legislatiu i, des d’allà, va sentir crits que deien “On és ella?”. Des del lavabo, va veure com un agent del Capitoli, que en aquell moment no s’havia identificat com a tal, anava al seu despatx i n’obria la porta. “Mai en la vida havia estat tan callada”, va dir la legisladora. “Vaig aguantar la respiració i, en aquell moment, vaig pensar que tot s’havia acabat”, hi va afegir. No va ser fins al cap d’una estona que un funcionari li va dir que podia sortir i va saber que l’home que havia vist era un agent del Capitoli.

“La raó per la qual explico tot això i per la qual estic tan sensible en aquest moment és que els paios que ens diuen que ho deixem córrer [l’exigència de responsabilitats], que no n’hi ha per a tant, que hauríem d’oblidar el que va passar i fins i tot que demanem disculpes, utilitzen les mateixes tàctiques que els agressors, i jo soc una supervivent d’una agressió sexual”, va dir tot assenyalant els republicans que no volen condemnar l’expresident Donald Trump, acusat d’haver instigat els fets del 6 de gener.

Ocasio-Cortez, de 31 anys i una de les veus més mediàtiques del Partit Demòcrata, és una ferma partidària de retre comptes amb Trump en el judici polític que es farà al Senat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona